x

Beba je bila još vezana pupčanom vrpcom

Ovo je beba rođena u stravičnom zemljotresu u Siriji: U inkubatoru je, ima modrice, ali je stabilno!

Snažan zemljotres koji je jučer pogodio Tursku i Siriju izazvao je brojna razaranja kao i veliki broj žrtava. Ipak, u smrtonosnom zemljotresu, život je našao svoj put. Dok su se zgrade rušile kao kule od karata, na svijet je došla jedna djevojčica, prkoseći katastrofi i paklu koji se odvijao oko nje.

Novoređenče je pronađeno pod ruševinama u Siriji, a još je pupčanom vrpcom bilo vezano za majku, Afru Abu Hadiju koja je nađena mrtva, kako su rekli rođaci i doktor.

Beba je jedini preživjeli član porodice dok su svi ostali poginuli kada se u zemljotresu srušila zgrada u gradiću Jinderis, nedaleko od granice sa Turskom, rekao je rođak Ramadan Slajman za AP.


Foto: Tanjug/AP

Spasioci su pronašli bebu u ponedjeljak poslije podne, više od 10 sati nakon zemljotresa. Komšinica je presjekla pupčanu vrpcu i ona i drugi su brzo odnijeli bebu u dječju bolnicu u obližnji grad Afrin.


Foto: Tanjug/AP

Beba se trenutno nalazi u inkubatoru, rekao je doktor Hani Maruf, a danas su objavljene i njene fotografije iz bolnice.

Kada je pronađena tjelesna temperatura bebe bila je ispod 35 stepeni. S obzirom na to, ljekar pretpostavlja da je rođena tri sata prije nego što je pronađena.

Ima modrice po tijelu uključujući jednu veliku na leđima, ali je u stabilnom stanju, rekao je doktor.


Foto: Tanjug/AP


Foto: Tanjug/AP

Izvor: Telegraf.rs

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.