x

grad tuguje

Ovo je profesorica Emira Šehagić koju je ubio sin u Kaknju!

U Kaknju je u jutarnjim satima došlo do tragedije u kojoj je smrtno stradala Emira Šehagić, žena bivšeg ratnog komandanta iz Kaknja.

Emira Šehagić je bila profesorica Bosanskog jezika i književnosti u Gimnaziji "Muhsin Rizvić" u Kaknju, bila je i direktorica u ovoj školi, a prošle godine je otišla u penziju.

Nju pamte brojne generacije učenika, koji se na društvenim mrežama opraštaju od nje:


- S iskrenim bolom i velikom tugom upućujem posljednji pozdrav mojoj dragoj profesorici bosanskog jezika, Emiri Šehagić. Od svih cijenjenih profesora moje gimnazije Vas sam izuzetno cijenio. Bili ste vrstan lingvista, strogi ali pravedni, a Vaše jedino mjerilo razlikovanja nas učenika bilo je znanje. Ono što je zadesilo Vas i cijeli naš grad je nezapamćena tragedija, nešto najstrašnije što se desilo u mom životu. Rahmet Vam duši, draga naša profesorice - napisao je jedan od učenika na društvenim mrežama.


Kako saznaje portal "Avaza", nju ubio je mlađi sin Armin Šehagić (1993.). On je navodno imao psihičkih problema.

Kako saznajemo, Šehagić kada je shvatio šta je uradio odvezao se automobilom na rijeku Bosnu i skočio, ali su ga uspjeli izvući i tako spriječiti suicid.

Elvedin Fišek, portparol MUP-a Zeničko-dobojskog kantona, potvrdio je da je Šehagić prebačen u Kantonalnu bolnicu u Zenicu na Neuropsihijatriju.

.

.

.

.

.

.

Izvor: Avaz

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.