x

LEGENDARNA IMENA

Ovo su finalisti turnira u Umagu

Ima priliku u sedam dana osvojiti već drugi pobjednički trofej jer je prošlu nedjelju u Gstadu osvojio turnir parova

Švicarski teniser Stan Vavrink (Wawrinka) još jednim impresivnim nastupom došao je do pobjede nad Talijanom Lorenzom Sonegom, drugim nositeljem ovogodišnjeg ATP Umaga, svladavši ga sa 6:3, 6:4 te tako bez izgubljenog seta stigao do svog drugog umaškog finala u kojem će ga danas od 20 sati čekati Australac Aleksei Popjrin (Alexei Popyrin).

Za 38-godišnjeg Švicarca ovo je 31. pojedinačno finale na ATP Touru, ali prvo nakon gotovo četiri godine čekanja.

Prvi set

Za pobjedu nad Sonegom trebao je 87 minuta, a toliko je Popjirinu i Mateu Arnaldiju trebalo kako bi završili samo prvi set prvog polufinala u kojem je 23-godišnji Australac slavio sa 6:7 (2), 7:5, 6:3 nakon tri sata i 17 minuta velike borbe.

- Da, ali on je mlad, brže će se oporaviti. No, odigrao sam još jedan odličan meč, najbolji u ovom tjednu i radujem se što ću i nedjelju ponovno biti na terenu - poručio je Vavrinka.

Ostao je još jedan korak na putu prema 17. naslovu u karijeri, prvom od 2017. kad je slavio u Ženevi.

Finale je danas u 20 sati

- Stvarno sam sretan. Igrao sam na visokoj razini, Sonega nije lako pomaknuti. Nisam mu želio dopustiti da ima vremena namjestiti se na udarac. Uspjelo mi je i nadam se da imam u sebi još jednu pobjedu - dodao je Švicarac.

Ima priliku u sedam dana osvojiti već drugi pobjednički trofej jer je prošlu nedjelju u Gstadu osvojio turnir parova sa sunarodnjakom Dominikom Strikerom (Dominicom Strickerom).

- Posebno je pobijediti na domaćem terenu, ponovno osjetiti te pozitivne emocije. Pokušavam ponovno doći na visoki nivo. Nije lako u mojim godinama vraćati se nakon operacija i dugotrajnog izbivanja, ali uspijevam se motivirati. U meni još ima strasti - izjavio je Vavrinka.

Izvor: avaz.ba


KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.