x

Ovog vikenda se pojavljuje snježni mjesec: Evo kakav uticaj ima ta pojava i zašto nosi takvo ime!

Februarski pun mjesec tradicionalno je poznat kao Snježni ili gladni mjesec jer se tokom njega često mogu videti najsnježnije snježne padavine, a dolazi pred kraj zime kada se oskudijeva hranom.

Supermjesec će se pojaviti na nebu ovog vikenda, sa najvećom vidljivošću 9. februara u ranim jutarnjim satima.

- Mjesec će biti pun oko tri dana, od petka uveče do ponedjeljka ujutro, te će biti vikend punog Mjeseca - rekao je Gordon Džonston iz NASA.

Mjesec je pridjev snježni dobio po mjesecu februar, za koji se očekuje da je mjesec sa najviše snježnih padavina u godini.


Sjajniji i veći Mjesec nego što je to uobičajeno, slavila su još indijanska plemena. Zanimljivo je kako su drevni narodi upravo lunarni ciklus umjesto Sunčevog koristili za obilježavanje sezonskih promjena.

U ovom smislu na pun Mjesec simbolizuje dušu. Smatra se da prenosi energiju do Zemlje koju je na svome putu ''upio'' od Sunca. Mjesec nam zato daje osjećaj o prisutnosti energije, a kako Sunce i Mjesec zajedno upravljaju mijenama na Zemlji, daju nam i osjećaj sigurnosti.


U skladu sa tim, sa astrološkog aspekta Mjesec podstiče na čišćenje i oslobađanje nepotrebnog tereta u životu. S obzirom na to da je za ovo prisutna jaka energetska predispozicija, potrebno je preuzeti kontrolu nad ovim procesom kako bismo sa sigurnošću odbacili neželjene stvari.

Riječ je o periodu pretjerivanja sa osjećajem krivice i samokritičnosti.

Astrolozi smatraju da bi trebalo obratiti pažnju na moguće prevare. Ali, Snježni Mjesec može da nam osvjetla put i olakša donošenje odluka, te nas oslobodi nekih iluzija, bilo da su u pitanju ljubavne ili poslovne.

Uticaj ovog perioda najviše će osjetiti osobe rođene u znaku Djevice, Ribe, Strijelca i Blizanca, kao i oni kojima je podznak ili Mjesec u ovim znacima.

.


(Republika.rs)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.