x

Panda 4x4 slavi 40. rođendan

Italijani su prije 40 godina, sada već daleke 1983, lansirali Pandu sa pogonom na sva 4 točka.

Fiat Panda 4x4 je od svog lansiranja 1983. godine napravio mini revoluciju u auto-industriji, i vrlo brzo postao popularan mali terenac.

Da bi proslavio njegov 40. rođendan, italijanski proizvođač odlučio je da ponudi kupcima novu specijalnu ograničenu seriju nazvanu 4x40°. U pitanju je posebno izdanje za kolekcionare, koje će biti proizvedeno u 1.983 ekskluzivna primjerka u čast jubilarnog rođendana.

U Fiatu kažu da će nova verzija i dalje biti posvećena onima koji žele bezbjedno da se kreću po blatnjavim i snijegom prekrivenim putevima, vozeći pouzdan i pristupačan automobi.

I nova verzija će biti inspirisana svojim nasleđem, 40 godina nesumnjivog komercijalnog uspjeha sa gotovo 800.000 prodatih primjeraka Pande 4x4. Pritom je ovaj model i lider u 4x4 A-segmentu sa istorijskim udjelom u prodaji od 10%.

U svojoj Cross verziji, Fiat Panda 4x40° ima elegantnu jednobojnu boju karoserije Ivory, istaknutu 15-inčnim dvobojnim Style alu felnama i crnim kućištima retrovizora.

Spoljašnjost je obogaćena bočnim lajsnama sa 4x40° crvenim oznakama, nalepnicama koje prikazuju siluete automobila - originalnog i sadašnjeg Panda modela, kao i 4x40° oznakom na B stubu.

Boja slonovače takođe dominira enterijerom, bojeći instrument tablu i meke umetke na sjedištima.

Pored svojih posebnih detalja, ograničena serija 4x40° takođe obuhvata karakteristike specifične za Cross, za one koji koriste svoj automobil i za istraživanje prirode.

Opremljen je prednjim maglenkama i DRL LED svetlima, zatamnjenim staklima, crvenim kukama za vuču napred, crnim krovnim nosačima koji ističu sportski izgled.

Kako bi osigurao prijatnu i uživajuću vožnju, bez umanjenja bezbjednosti, automobil je opremljen i radio DAB 7" ekranom osetljivim na dodir sa CarPlay/Android Auto funkcionalnstima, automatskom klimatizacijom, električnim i grijanim bočnim retrovizorima, senzorima za sumrak i kišu i zadnjim parking senzorima.

Nova Panda 4x40° biće dostupna u sledećim zemljama: Italija, Francuska, Nemačka i Švajcarska.

(B92)



KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.