x

POTRESNO

Pas je samo legao preko djeteta! Komšinica u suzama otkrila detalje tragedije u Novom Sadu: Čuo se jeziv vrisak, svi smo istrčali!

Dječak (11) nastradao je prije dvije noći u Novom Sadu kada je krenuo da obiđe tetku koja živi nedaleko od njegove kuće u prizemlju zgrade. Kako navodi očevidac nemilog događaja, scene su bile jezive.

- Nedugo poslije nevremena vidjeli smo da je dijete prošlo s psom kroz ulicu, da je protrčalo kao da se igralo. U jednom momentu je prišao do prozora i čuo se jeziv vrisak. U životu to nisam čula, svi smo istrčali. I tetka njegova i komšije - priča komšinica dečaka koji je tragično nastradao najvjerovatnije od strujnog udara.


Kako je rekla, odmah su pozvali Hitnu pomoć.

- Dječak je ležao pored gasovoda koji je varničio od struje. Moj muž je uzeo lopatu i pokušao da ga odvoji od struje. Komšija koji je nekoliko kuća dalje je električar, on je brzo ugasio dovod struje da bismo mogli prići dječaku - opisuje tragičan slučaj komšinica.

- Tad smo prišli, unijeli smo ga u prolaz od zgrade, pokušali smo da ga reanimiramo. Hitna je došla za nekoliko minuta, bili su tu s nama sat vremena. Sve su pokušali. Bila sam u šoku. Došla je rodbina. Bilo je strašno - ispričala je potresena komšinica.


Kroz suze je dodala i:

- A pas... pas je dotrčao i legao preko njega nepomičnog.

Ljekari Hitne pomoći su u 21.45 konstatovali smrt dječaka J.V. (12), a naređena je hitna obdukcija. Nezvanično, uzrok smrti je strujni udar.

Istragu vodi Više javno tužilaštvo u Novom Sadu.

.


Izvor: Republika.rs

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.