x

DIVIZIJA 3

Penal drama u Skenderiji: BiH slavila protiv Hong Konga

Apsolutni heroj je Mlivić koji je pogodio za izjednačenje 15-ak sekundi do kraja regularnog dijela utakmice

Bosna i Hercegovina je slavila nakon penala protiv Hong Konga u prvoj utakmici Svjetskog prvenstva divizije 3. Regularni tok utakmice je završio rezultatom 5:5, dok je penal serija završila 3:1 u korist naših hokejaša.

Svečanom otvorenju, u dvorani “Mirza Delibašić” u KSC Skenderija, su prisustvovali gradonačelnica grada Sarajeva Benjamina Karić i ministar sporta i kulture Samir Avdić.

Hong Kong je poslije prve trećine vodio 2:1. Za našu reprezentaciju strijelac je bio Mlivić. U drugoj trećini smo izjednačili preko Miškića, ali se Hong Kong ponovo odlijepio na 4:2.

Mrkva je vratio nadu trećim golom, ali smo ponovo primili gol. Treća četvrtina je počela mirno. Na 5:4 smo smanjili sedam minuta do kraja utakmice preko Gakovića.

Apsolutni heroj je Mlivić koji je pogodio za izjednačenje 15-ak sekundi do kraja regularnog dijela utakmice. Naši reprezentativci su bili pribraniji u penal seriji i pobijedili smo sa rezultatom 3:1 u penal seriji.

Bosna i Hercegovina igra sutra sa Kirgistanom, koji je također uz našu reprezentaciju jedan od favorita za osvajanje Svjetskog prvenstva.

Izvor: avaz.ba


KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.