x

Real slavio sa 2:1

Penali spasili Kraljeve u Vigu: Benzema zabio dva, a promašio jedan penal

Fudbaleri Real Madrida večeras su u gostima pobijedili Celtu iz Viga sa 2:1 u okviru 30. kola španske La Lige.

Celta je prva zaprijetila u ovom meču preko Aspasa koji je pokušao s desetak metara, ali jedan od defanzivaca Reala je to izblokirao u posljednji trenutak. Real je prvi šansu imao u desetoj minuti kada je pokušao Benzema, ali lopta ide pored gola.

Osam minuta kasnije sudija Gonzalez je svirao penal za Real. Nolito je srušio jednog od igrača gostiju, a sudija je bez puno razmišljanja pokazao na bijelu tačku.

Odgovornost je preuzeo Karim Benzema koji rutinski pogađa za 1:0. Celta je do poravnanja mogla već u 23. minuti. Aspas fantastično šutira iz slobodnog udarca, ali je Courtois nestvarnom odbranom spasio Kraljeve.


Celta je u samom finišu prvog poluvremena uspjela da poravna na 1:1. Pogodak je postigao Galhardo glavom, ali je sudija nakon VAR snimka isti poništio jer je smatrao da je Aspas ometao Alabu da ispuca loptu, a prethodno je bio u ofsajdu.

Međutim, Celta je početkom drugog poluvremena došla do poravnanja rezultata. Nakon odličnog centaršuta Courtoisa matira Nolito za 1:1 i veliko slavlje na tribinama.

Celta je nakon toga krenula po preokret. Sjajnu šansu u 63. minuti imao je Aidoo koji nakon centaršuta šutira tik pored lijeve stative gola Real Madrida.


Već u narednom napadu novi penal za Real. Ovaj put oboren je Rodrygo, a sudija je ponovo pokazao na bijelu tačku. Izvođač je i ovaj put bio Benzema, ali je golman domaćih Dituro to odbranio.

Međutim, samo četiri minute kasnije novi penal za Kraljeve. Ovaj put Mendy pada čini se olako, a domaći su bili u šoku kada je sudija i po treći put danas svirao penal.

I ovaj put loptu u ruke uzeo je Benzema koji je bio siguran i zabio je svoj drugi gol na meču za 2:1. Do kraja meča Real je uspio da sačuva prednost i dođe do nova tri boda i približi se dodatno tituli prvaka Španije.


(Sport Sport)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.