x

FORMULA 1

Perez o Ferstapenu: Poštujemo se, dovoljno smo zreli

Upisali su pobjede na sve tri održane utrke, ali se mnogo špekulira o odnosu između vozača Maksa Ferstapena i Serhija Pereza


Red Bull Racing je sjajno otvorio novu sezonu Formule 1. Upisali su pobjede na sve tri održane utrke, ali se mnogo špekulira o odnosu između vozača Maksa Ferstapena (Max Verstappen) i Serhija Pereza (Sergio).

Incident u Brazilu

Sve je počelo u Brazilu 2022. godine, kada Ferstapen nije želio propustiti Meksikanca koji se borio za mjesto viceprvaka. Taj incident je popraćen raznim komentarima oba vozača, što je izazvalo da počnu kružiti glasine o njihovom odnosu. Neki su sugerirali da bi moglo doći i do otvorenog sukoba tokom borbe za ovogodišnju šampionsku titulu.

Međutim, Perez je odbacio sve špekulacije o lošem odnosu timskih kolega.

Perez demantovao navode

- Iskreno, mnogo više se poštujemo nego što ljudi misle. U timu vlada sjajna atmosfera, međusobno poštovanje je na visokom nivou, kao među vozačima, tako i među inženjerima. Smatram da smo dovoljno zreli da razlikujemo dobro od lošeg. Dok god je tako, ne očekujem da će se stvari promijeniti - rekao je Perez.

Red Bull Racing trenutno ima najbolje bolide, ali s obzirom da je Ferstapen u centru projekta, kao i da je brži od Pereza, direktan okršaj za titulu je malo vjerovatan. Pošto bi ta odluka povukla mnoge druge i zahtijevalo od ekipe da prednost da Perezu u nekim situacijama.

Izvor: avaz.ba


KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.