x

Pet trikova za savršeno nanošenje maskare…

Koliko puta ste poželjeli da imate onaj isti zavodljivi pogled kakav imaju dobro poznate face s naslovnih strana magazina? Probali ste sve, ali ste i dalje kilometrima daleko od njihovog samouvjerenog looka? Zavidite im na volumenu i dužini trepavica i mislite da je čarolija takvog pogleda nedostupna za većinu običnih smrtnika? E, tu se varate!

Njihova maskara vjerovatno nije ništa bolja od vaše, samo što one iza sebe imaju cijelu vojsku vizažista koja savršeno vladaju tehnikom i znaju razne trikove.


Uz nekoliko savjeta i vi ćete brzo i lako doći do očaravajućih i potpuno neodoljivih trepavica.

Maskara po vašoj mjeri: Za početak, kako bi vam oči izgledale krupnije i izazovnije, najvažnije je da prije kupovine odredite šta je ono što vam zapravo nedostaje – gustoća ili dužina. Najbolja maskara je ona koja garantuje intenzivnu definiciju, zato odaberite pravi proizvod za sebe i primjenite trikove koje vam otkrivamo!


#1 Cik-cak

Postavite četkicu tik uz korijen trepavica i pomjerajte lijevo-desno kako bi dlačice na četkici zahvatile svaki djelić trepavica i ostavile jednaku količinu boje. Zaboravite onaj “neuračunljivi” pokret rukom gore-dolje jer ako želite više proizvoda na četkici, dovoljno je da je okrećete unutar pakovanja i lagano izvlačite.

#2 Donje trepavice i uglovi

Trudite se da zahvatite dlačice koje se nalaze u samim uglovima, jer ćete tako vizuelno povećati oči. Kako biste im lakše pristupili, savijte četkicu pod uglom koji vam najviše odgovara. Ne zaboravite na donje trepavice, jer će upravo one dodatno pojačati efekt krupnih očiju. Vodite računa da ne pretjerate s količinom, jer ćete u protivnom izgledati kao da imate koju godinu više.


#3 Raščešljaj trepavice

Ko još želi slijepljene trepavice a la “spider”? Slijedite trendove i potrudite se da razdvojite dlačice tako što ćete ih poslije svakog sloja raščešljati specijalnim češljićem. To neće umanjiti njihovu gustoću, samo će cjelokupna slika biti mnogo urednija i ljepša, a pogled otvoren i blistav.

#4 Minimum 2 sloja

Kako biste postigli željeni efekt, nemojte da štedite – nanesite barem dva sloja. Prvi bi trebalo da bude tanji, jer ima za cilj oblikovanje trepavica. Kada se prosuši, nanesite drugi, obilniji sloj, koji ima zadatak da učini trepavice gušćima. Ako su vaše prirodne trepavice izuzetno tanke i rijetke, možete se odlučiti i za treći sloj.


#5 Uvijač za trepavice

Koristite ga isključivo na suhim, nenamazanim trepavicama. Kako biste postigli što bolji efekat, uvijač zagrijte fenom, ali pazite da se metal ne zagrije previše, jer se možete opeći. Prislonite ga uz sam korijen trepavica pa lagano pritisnite i držite 30-ak sekundi. Isti postupak ponovite i na sredini trepavica, a cijeli proces završite uvijanjem samog vrha.


(Ljepota i zdravlje)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.