x

Peugeot 2008 doživjet će facelifting. Pogledajte šta će se promjeniti

Francuzi osvježavaju svoje ključne modele. Već su se izredali modeli poput 508 i 208, a sada im se pridružuje i Peugeot 2008. Šta će se promijeniti na ovom automobilu nakon faceliftinga?

Peugeot cvjeta. Francuski brend bilježi doista dobre prodajne rezultate. Sljedeća generacija 308 dobiva priznanje, a 208 i 2008 su najprodavaniji u svom segmentu. Sada je vrijeme za facelift ova dva ključna automobila. O 208-ici smo već pisali – ovoga puta pod “nož” je došao Peugeot 2008.


Osvježeni Peugeot 2008 dobit će novi prednji dio

Francuzi dosljedno moderniziraju svoje automobile, ali ih i čine međusobno sličnima. Koncept uskih prednjih svjetala dosljedno je implementiran u sljedećim modelima. Upravo takav prednji dio dobio je SUV 3008 i 5008 nakon faceliftinga. Sada ćemo ga vidjeti i u manjim modelima 208 i 2008.

Kako će to izgledati? Nova maska ​​i uža svjetla stvaraju dinamičniju sliku Peugeotovog ključnog modela. I to će neosporno biti nešto na što će kupci gledati blagonaklono.

Diskretne promjene također će biti napravljene na stražnjem dijelu i unutrašnjosti

Stražnji kraj dobit će osvježena svjetla, s izmijenjenim svjetlosnim potpisom. U top izvedbama uvijek će biti izrađene u LED tehnologiji.

U kabini pak nalazimo novu ploču s instrumentima i najnovije izdanje multimedije koja se koristi u Peugeotu.


Peugeot 2008 će nakon faceliftinga dobiti i nove motore

U osvježenoj verziji ovog automobila pronaći ćemo, npr., nove varijante 1.2 PureTech motora. Dobit će blagi hibridni sistem zahvaljujući kojem će se smanjiti potrošnja goriva, a rad start-stop sistema bit će prijateljskiji.

Ni Francuzi ne odustaju od dizela. 1.5 BlueHDI motor ostaje na svom mjestu, iako je njegova budućnost prilično kratka.

Zanimljivo, nova električna varijanta već debituje u trenutnoj verziji. Peugeot je koristio 400V instalaciju, veću bateriju (54 kWh) i jači elektromotor. Generiše 156 KS, što se naravno prevodi u bolje performanse.


Kada ćemo vidjeti ovaj auto na cestama?

Uskoro počinje testiranje facelift verzije. Novi Peugeot vjerojatno će voziti pola godine u kamuflaži. Dakle, premijeru očekujte u trećem kvartalu sljedeće godine.


(Automobili.ba)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.