x

Hybrid Kinetic Group

Pininfarina HK GT - sportska elegancija s hibridnim pogonom

Talijanska Pininfarina je na ženevskom auto salonu predstavila svoj četvrti koncept osmišljen za hongošku tvrtku Hybrid Kinetic Group, a riječ je o vozilu pod oznakom HK GT koje krasi profinjeni i dinamični dizajn te napredna motorizacija.

HK GT je dimenzija 4980 x 2000 x 1365 mm, a međuosovinski razmak mu iznosi 2975 mm. Moderno i minimalistički uređenom interijeru čistih površina se pristupa putem jednog para velikih gullwing vratiju. U unutrašnjost se mogu smjestiti četiri osobe, a klasičnih prekidača gotovo da i nema.

Ovo vozilo pokreću četiri električna motora uparena s 2-stepenskim mjenjačem, baterijama kapaciteta 38 kWh te tzv. range-extenderom za što mogu poslužiti turbine, gorive ćelije ili klasični motor s unutrašnjim izgaranjem. Kombinirana snaga spomenutih motora je 800 kW, odnosno 1087 KS što je dovoljno za ubrzanje do 100 km/h za svega 2,7 sekundi. Najveća brzina mu iznosi 350 km/h.

Na kraju dodajmo da će mu njegove baterije omogućiti autonomiju od oko 160 km, no uz range-extender HK GT navodno može prijeći i 1000 km.


(Autonet.hr)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.