x

Pitanja koja možda nećete pitati na prvom dejtu, ali morate postaviti prije ili kasnije

Napomenut ćemo samo da ih je bolje postaviti prije nego kasnije...

Imate li slične vrijednosti?

U početku, sve se svodi na poštivanje vrijednosti vašeg partnera. Također, on je tu da poštuje i priznaje vaše vrijednosti, bez obzira na to tiču li se vjere, duhovnosti, zdravlja ili nečeg desetog. Razmislite o svojim i partnerovim prioritetima. Ako su vam slične liste prioriteta, onda ste na dobrom putu.

Prihvaćaju li vas vaše obitelji?

Iako se možda nećete baš uvijek slagati s njegovom obitelji, poštujte njihove odnose. Prihvatite njegovu povezanost s njima. Neki ljudi su vezani za obitelj, neki ne. Vaš posao je da idete uz taj odnos, ne protiv njega. Ako on nije oduševljen vašim roditeljima, te vas natjera birati između njega i njih, bježite od njega.


Kakav je se.s?

Možda nije prva stvar koja vam pada na pamet kada pričamo o vezanju, ali svakako je ključna. Se.s je važan dio naših života. Ako se u krevetu ne slažete i osjećate neugodno onda trebate razmisliti želite li zaista biti s tom osobom. Se.s i pažnja su bitni. Kao par suočit ćete se s mnogo izazova kao što su djeca, karijera, problemi s novcem. Intima pomaže da lakše preživite takve probleme. Pazite na to da ste psihički kompatibilni. Zapitajte se hoće li me se.sualno privlačiti ova osoba i u narednih pet godina. Ili 50.

Što mislite o djeci?

Upravo ovo pitanje razlog je mnogih prekida. Morate znati što vaš partner misli o tome, kako ne biste propustili ono što je vama bitno. Drage dame, još jedan dobronamjerni savjet: ako on ne želi djecu, nemojte se truditi promijeniti mu mišljenje. Ovo je nažalost tema oko koje ne postoje kompromisi.


Uklapa li se u vašu budućnost?

Ovo je vjerojatno najveći test dužine jedne veze. Prvo, upitajte sebe gdje ćete biti za 10, 20 ili čak 50 godina. Vidite li sebe s trenutnim partnerom? Kroz razgovor s njim dođite do odgovora – imate li sličnu sliku o tome kako biste željeli da vam izgleda budućnost? Pričajte o svim svojim budućim ciljevima: novcu, karijeri, putovanjima ...

Jeste li jednaki?

Jednakost u vezi je vrlo važna. Treba vam netko tko će s vama iskreno komunicirati; tko će slušati i dijeliti moć jednakosti. Iako zvuči jednostavno, mnoge žene ovo i nemaju baš često na umu.


(Cosmopolitan.hr)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.