x

Zenica

Pobjedom na Bilinom Čelik se plasirao u Prvu ligu FBiH! (Foto)

U revanš utakmici baraža za ulazak u m:tel Prvu ligu Federacije BiH danas, 11.6.2023.godine, u Zenici su igrali zenički ligaš NK Čelik i NK Klis iz Buturović Polja kod Konjica. Utakmica je odigrana na stadionu Bilino polje po oblačnom vremenu (+17* C), pred oko 9.000 gledalaca. Susret je završen zasluženom i ubjedljivom pobjedom nogometaša zeničkog Čelika.

Nakon neriješenog rezultata 1:1 u prvoj utakmici u Konjicu protiv ekipe NK Klis, zenički NK Čelik je danas u revanšu nadigrao i zasluženom pobjedom od 3:0 izborio plasman u m:tel Prvu ligu Federacije Bosne i Hercegovine. Navijači zeničkog velikana su to proslavili i potvrdili novom bakljadom.

Nadigrali su Zeničani FK Klis Buturović Polje u revanšu i od naredne sezone crno-crveni igraju drugi rang bh. fudbala.

Navijači Čelika uveliko slave veliki rezultat. Do prije nekoliko godina izgledalo je kako je klub bez nade, ali već je jasno svima da se Čelik vraća.

Ogroman broj navijača skupio se na Bilinom polju i tako dokazao veliku ljubav prema voljenom klubu Čeliku. Scene sa tribina i okolo pokazuju da Čelik i Zenica zaslužuje mnogo više od niželigaškog fudbala.

Čelik je postigao prvi gol u 15. minuti igre. Kapiten Fenan Salčinović je izveo korner, a Selim Žuna glavom pogađa za veliko slavlje. Nakon toga uslijedila je i bakljada Robijaša i zeničih navijača koji polako slave ulazak u drugi rang takmičenja.

Mladi Emir Karalić je u 28. minuti pogodio za novu eksploziju na Bilinom polju, a u finišu utakmice, tačnije u 78. minuti je Emir Karalić, po drugi put, je pogodio za konačnih i zasluženih, 3:0 za Čelik.

Čelik je Prvoj ligi Federacije BiH, to je već sigurno i Zenica će večeras da slavi do duboko u noć.

Današnjom posjetom ovoj utakmici navijači zeničkog velikana Čelika pokazali su još jednom zbog čega su u samom vrhu bh. fudbala i doći će sigurno dan kada će svoj tim ponovo bodriti u Premijer ligi BiH.

REZULTAT: NK ČELIK – NK KLIS 3:0 (2:0);

Strijelci: Selim Žuna u 15′, te Emir Karalić u 28′ i 78′

Službena lica na utakmici: Glavni sudija Emin Hadžović (Sarajevo), pomoćnici: A1 Mirza Tičić (Sarajevo), A2 Muris Mehinović (Lukavac), četvrti sudija Armin Kukić (Bugojno), delegat Mirza Trbonja (Sarajevo) i posmatrač suđenja Salem Kundo (Goražde) (Sarajevo).


 Sastavi ekipa

NK ČELIK: Ado Durmo, Davud Arnautović, Harun Vardo, Ali Međuseljac, Aladin Isaković, Fenan Salčinović (cap), Emir Karalić, Selim Žuna, Mirsad Šijerkić, Eldar Sivac, Edin Durmiš,

(Glavni trener Armin Duvnjak, pomoćni trener Adis Nurković, predstavnik kluba Haris Milak);

Rezerve NK Čelik: Emel Mlačo (golman), Amar Muslić, Armin Šarić, Tarik Zukić, Besim Kolić, Muris Behadarević, Bakir Bašić, Aner Mujić, Dženan Smajić

NK KLIS: Cero, Bajramović, Šehić, Ovnović, Vila, Kudra, Kozić, Hero, Mušinović, Zečić, Makan. (Glavni trener Nedim Kudra, predstavnik kluba Ahmo Miljević);

.

.

.

.

.

Pahuljko / zenicablog

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.