x

IMA 55 GODINA

''Počela sam bildati nakon razvoda i izgledam mlado, ali i dalje ne mogu pronaći ljubav''

Iako se nakon prvog razvoda ponovo udala, Kanađanka Ninet je nakon dva mjeseca ponovo ostala solo. No, fitnes joj je pomogao da se lakše nosi sa svim


Ninet Longsvort (Ninette Longsworth, 55) se krenula baviti powerliftingom nakon prekida 31-godišnjeg braka. Tvrdi da je bila veliki fan fitnesa još otkad je bila djevojčica.

Oduvijek je voljela dizati tegove, ali njena se sklonost treninzima pojačala nakon što se rastala prije pet godina.

Dva braka

Iako se nakon prvog razvoda ponovo udala, Kanađanka je nakon dva mjeseca opet ostala solo. No, fitnes joj je pomogao da se lakše nosi sa svim situacijama.

- Nakon prekida braka koji je trajao 31 godinu brzo sam se udala, no brak je trajao kratko. S tim partnerom sam čak otišla iz zemlje, no, nažalost, nije potrajalo - izjavila je Kanađanka Ninet, piše ''Daily Star''.

Ninet je majka troje djece te je već postala baka.

- Sada sam fokusirana samo na sebe te liječim stare rane. Rastem i pokušavam živjeti vjerna sebi, autentično - istaknula je.

- Usamljena sam, no znam da je bolje biti solo nego s nekime ko mi neće obogatiti život - iskrena je Ninet.

Nakon prekida veze fitnes joj je postao ujedno terapija, kaže da kad joj je teško, ona diže tegove kako bi lakše prolazila kroz sve te emocije.

- Fitnes je za mene terapija. Kad mi se svijet okrene naopačke, još više se posvetim vježbanju. To me osnažuje ne samo fizički već i mentalno, čini mi se kao da imam kontrolu nad vlastitim životom - izjavila je.

Među omiljenim vježbama su joj čučnjevi s tegovima.

- Tako je dobar osjećaj kad treniram, a to se vidi i na mom tijelu - komentira.

Troje djece

Ninet, koja se može pohvaliti s hiljadama fanova na Instagramu, majka je troje djece u dobi od 26, 28 i 35 godina, a ima i jednog unuka.

Radi kao lična trenerica, a prije toga je radila u modnoj industriji. Njeni hobiji su čitanje, vrtlarstvo, putovanja i uživanje u dobroj hrani. Često joj daju manje godina nego što ima, na što je, također, ponosna.

Izvor: avaz.ba


KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.