x

Počinje proizvodnja novog Ineosa Grenadiera

​Prije nekoliko nedjelja se znalo da je proizvodnja novog Ineosa Grenadiera odložena zbog niza problema u snabdijevanju dijelovima i komponentama.

Britanski proizvođač je više volio da ima dovoljno zaliha u svojim skladištima nego da bude primoran da prekine proizvodnju sa jedinicama na proizvodnim linijama.

Sada je brend već riješio ovu situaciju i prve jedinice su počele da silaze sa trake.

Francuska fabrika Hambah, bivša Daimlerova fabrika u kojoj su se proizvodili modeli Smarta, vratila se u život, nakon perioda u kome je napravljen niz poboljšanja kako bi se lanci montaže prilagodili ovom novom i brutalnom ofrouderu.


Naravno, prva jedinica novog Ineosa Grenadiera ima vlasnika i to nije bilo ko, već je to osnivač brenda – ser Džim Retklif.

Odgovorni za brend su objasnili da je, tokom ovog zastoja, to vrijeme iskorišteno i za rješavanje drugih problema vezanih za upravljački softver na novom terenskom vozilu, što je ključni faktor u garantovanju savršenog funkcionisanja svih sistema i to je čekalo na završetak.


"Nismo imuni na probleme u lancu snabdijevanja i nismo voljni da žrtvujemo kvalitet za brži put ka tržištu", kaže Mark Tenant, komercijalni direktor Ineos Automotive, dodajući da je "puštanje automobila u proizvodnju đavolski teško, i da svi to znaju i postoji mnogo studija slučajeva kompanija koje to ne uspiju. Zato prepoznajem poteškoće, ali također slavim otpornost i uspjeh naših tehničara".

Proizvodni kapacitet će se progresivno povećavati, ciljajući na decembar kada će se dostići puna proizvodnja.

Cilj je da se proizvede što više jedinica kako bi se isporučilo 15.000 jedinica rezervisanih prije redovnog komercijalnog lansiranja, koje je održano prije samo nekoliko dana. Ovih 15.000 jedinica imaju prioritet da zadovolje obavezu prema ranim kupcima. Planira se postepeno povećavanje proizvodnje na 50.000 jedinica godišnje, prenosi AutoRepublika.


(Nezavisne novine)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.