x

Podravka i Sarajevo Film Festival organizirali Prijem u čast pobjednika jubilarnog 25. Festivala! (GALERIJA)

Ujedinjeni u dugogodišnjem zlatnom partnerstvu, Sarajevo Film Festival i Podravka, sinoć su priredili nezaboravan Prijem u čast pobjednika Festivala, te u slavljeničkom ozračju ispratili još jedan izvanredan festival za pamćenje. Da finalna večer protekne u znaku uspjeha, slavlja i dobroga raspoloženja pobrinuli su se Podravkini promotori kulinarstva uz pomoć Vegete Natur.

„Podravka je svojom sveukupnom strategijom opredijeljena da podupire manifestacije iznimnoga značaja, poput Sarajevo Film festivala sa kojim ponosito proslavljamo jubilej - četvrt stoljeća svojevrsnog trijumfa kulture i umjetnosti, značajnog kako za Bosnu i Hercegovinu, ali i mnogo šire – u regiji i svijetu. Večerašnja je zabava jedinstvena prigoda da se brojne zvijezde filmske umjetnosti i uvaženi sudionici društvenog života sretnu na koncu ovoga respektabilnoga događanja, i to po Podravkinom receptu što je već sada tradicionalno naš način da se zahvalimo organizatorima i svim akterima na još jednome izvrsnome Festivalu. Iznimno smo ponosni na svoju ulogu u ovoj prekrasnoj manifestaciji koja svakoga ljeta okuplja sve koji nešto znače u svijetu sedme umjetnosti i sve nas koji ju cijenimo i podupiremo. Uz čestitke za ovaj mladalački, 25. rođendan i jubelej Festivalu, iznimno mi je zadovoljstvo čestitati i svima koji su ovoga puta nagrađeni Srcem Sarajeva“, kazao je Milan Šarlija, direktor Podravke BiH.


Podravka je ove godine ponosni pokrovitelj nagrade Srce Sarajeva za najbolji kratki film koja je dodijeljena sinoć filmu ”Poslednja slika o ocu”, napravljenog u koprodukciji Hrvatske, Srbije i Grčke, redatelja Stefana Đorđevića. U konkurenciji za kratki film nalazilo se 14, po riječima članova žirija, iznimnih ostvarenja, među kojima je bilo teško izabrati najboljega.

''Sarajevo Film Festival i Podravku veže dugogodišnja suradnja. Godinama smo zajedno, zajedno gradimo poslovne uspjehe i naše brendove. Sretni smo da je među onima koji su prepoznali potencijal kreativne industrije i Sarajevo Film Festival kao uspješnu platformu za biznis, i Podravka. Radujemo se novim poslovnim izazovima i pronalasku najboljeg recepta za svjetliju budućnost i mogućnosti koje otvaramo'', rekao je direktor Sarajevo Film Festivala Mirsad Purivatra.


Prijemom u čast pobjednika Festivala proslavljeno je višegodišnje partnerstvo Podravke i Sarajevo Film Festivala koje je jedan od bitnih stupova razvoja kulturnog i društvenog života u Bosni i Hercegovini. Podravkina suradnja sa Festivalom u prethodnim godinama se ogledala u potpori Sarajevo Film Festivalu kroz SARAJEVO GRAD FILMA - fondu za podršku realizaciji kratkih i dugometražnih igranih mikrobudžetnih filmova. I ove godine posebna pažnja je posvećena dječjem programu Festivala na kojemu je medvjedić Lino uveselio dvije projekcije za najmlađe štovatelje sedme umjetnosti.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

Foto: Mirnes Mašić

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.