x

PLAĆENA TRI DOLARA

Pogledajte haljinu koja je dokaz da vam idealna vjenčanica ne mora izbiti sav novac iz džepa I. B.

Vjenčanje je jedan od najvažnijih dana u životu svake osobe, a mnoge žene maštaju o savršenoj vjenčanici još od malih nogu. No, da je ponekad manje - više, te da za idealnu haljinu ne trebamo izdvojiti malo bogatstvo, pokazala je jedna mladenka s Floride, koja možda i vas inspiriše.


@rachelandnate marrying someone that you can share everything with 🤝🔒 #shortking #ootd ♬ My Superhero Movie  - Jacob Jeffries

Pojedine mladenke za svoj poseban dan ne žale izdvojiti velike svote novca samo kako bi imale savršenu haljinu. Međutim, kako cijene sve više "lete u nebo", neke od njih se odluče ne opterećivati izdvajanjem basnoslovnih iznosa za haljinu koju će, u većini slučajeva, odjenuti samo jednom u životu.

To je bio slučaj i s Rachel Connealy, koja je prije dvije godine dospjela na svjetske naslovnice kao mladenka koja se vjenčala u haljini iz second-hand trgovine, plativši je svega svega 3 dolara (5,5 KM).

Na dan svog vjenčanja, Rachel je odjenula jednostavnu svilenkastu haljinu, s naborima na dekolteu, otkrivši na svom Instagramu da ju je kupila u "thrift shopu". Sve je upotpunila prozračnim velom i sandalama na potpeticu, što je izgled koji je danas sve popularniji među damama.


Naime, iako pojedine mladenke žele imati raskošnu haljinu sa dosta detalja, šljokicama, čipkom, i sličnim ukrasima, sve više njih za ovaj dan bira jednostavnije kombinacije, a upravo ova haljina je jedan od modela kakve smo mogli često viđati u trgovinama u protekle dvije godine.


"Nikad ne znaš šta možeš pronaći među povoljnim stvarima dvije sedmice prije vjenčanja", napisala je Rachel na svom TikTok videu, zbog čega su je ubrzo primijetili brojni svjetski mediji. Svi su pisali o mladenki koja "liči na Meghan Markle", a koja se udala u "besplatnoj vjenčanici".

Rachel je na svom vjenčanju nosila još jednu haljinu, nešto kraću, u koju se naknadno presvukla, a koju je također kupila u second-hand trgovini. Povodom godišnjice svog braka prisjetila se kreacija od tog dana, zbog čega je danas ponovo došla u fokus javnosti.


Inače, usporedbe radi, kada je riječ o cijenama vjenčanica u BiH, samo za njihov najam je potrebno izdvojiti 200 i više KM, dok se cijene pojedinih novih haljina kreću i po nekoliko hiljada maraka.

Iako su cijene životnih troškova, pa tako i odjeće, izuzetno visoke, na kupovinu u trgovinama s polovnom odjećom se još uvijek gleda sa određenom dozom predrasude. Međutim, Rachel je još jedan dokaz da ne mora biti tako, te da se može izgledati blistavo, čak i bez da se potroši velika suma novca.

(klix.ba)




KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.