x

Pokušao da ubije 10 osoba: Renato Marjanović osuđen na sedam i po godina zatvora

Renato Marjanović iz Prijedora pravosnažno je osuđen u Vrhovnom sudu Republike Srpske na sedam i po godina zatvora zbog pokušaja teškog ubistva više osoba u kafe baru "4WD" u Prijedoru.

Ostale fotografije pogledajte klikom OVDJE.

U Vrhovnom sudu je potvrđeno da je presuda donesena nakon što je sudsko vijeće odbilo žalbu odbrane kao neosnovanu i u potpunosti potvrdilo prvostepenu presudu koju je izrekao Okružni sud u Prijedoru, prenosi ATV.

Zločin se dogodio 6. marta 2021. godine. U presudi se navodi da je Marjanović iz automobila “opel korsa” izrešetao kafić u ulici Slavka Rodića, ispalivši 29 metaka iz automatske puške M-70, kalibra 7,62 mm.

Od toga je osam projektila pogodilo unutrašnjost objekta, a neki su letjeli u visini glava gostiju i srećom niko nije povrijeđen.

Prema optužnici, sve se odigralo u večernjim časovima, a motiv oružanog napada na kafić bila je Marjanovićeva svađa s Draženkom Bilbijom, Draganom Rodićem i Gordanom Mrđa, koja se odigrala u i ispred kafe bara ”4WD”.

Nakon svađe Marjanović se ”korsom” dovezao do kafića i sa sjedišta otvorio vatru u namjeri da, kako se navodi u opužnici, ubije Bilbiju, Rodića i Mrđu, kao i Slobodana Šarengaću, Radislava Matijaša, Merimu Kaurin, Jelenu Mirčić, Dragana Dragojevića, Đorđa Starčevića i Nikolinu Balaban, koji su se nalazili u kafiću.

“Znajući da se navedena lica nalaze u objektu Marjanović je iz automatske puške M-70 ispalio 29 hitaca u vrata i izlog ugostiteljskog objekta.

Osam metaka završilo je u unutrašnjosti objekta pa je optuženi pobjegao”, navodi se u optužnici.

  • Ostale fotografije pogledajte klikom OVDJE.

N1

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.