x

Pola miliona kristala krasi prvu klasu aviona

Avio-kompanija objavila fotografiju na kojoj je bar u prvoj klasi ukrašen sa pola miliona kristala.

Avio-kompanija je prošle godine napravila pravu pometnju na društvenim mrežama objavivši fotografiju Bling(svjetlucav) 777 aviona. Zapravo se radilo o umjetnici koja se bavi “ukrašavanjem“ svega što stigne, pa je tako i avion Emirata ukrasila dijamantima. Mnogi su bez imalo sumnje povjerovali da je avion realan.

Nakon godinu dana, umjetnica Sara Šakel, ponovo je napravila istu pometnju na društvenim mrežama. Zapravo, ljudi počinju da vjeruju onda kada Emirati Erlajns objavi njene fotografije na svom profilu.

Ovaj put je u pitanju bar u prvoj klasi. Potpuno je ukrašen dijamantima koji svjetlucaju unaokolo dok stjuardesa ljubaznog osmjeha čeka da neko poruči. Avio-kompanija je objavila i ovo djelo Sare Šakel, bez jasne poruke koja bi objasnila da se radi o lažnoj fotografiji.

Koliko pažnje je umjetnica svojim radom privukla i koliko se ta ideja svidjela ovoj avio-kompaniji govori činjenica da su čak pozvali stručnjaka u Svarovski radnji kako bi saznali koliko bi bilo potrebno kristala da se bar sa fotografije učini realnim.

Odgovor je bio da bi bilo neophodno barem mjesec dana rada, kako bi se ugradilo 500.000 kristala koliko bi bilo potrebno da se ovaj “sjajan plan“ realizuje.


(Nezavisne novine)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.