x

Inficirani su maknuti iz tima

Pozitivni testovi na Covid-19 u Formuli 1

Formula 1 je u petak objavila da su detektirana dva pozitivna testa na Covid-19, ali da se radi o osobama koje nisu bile na drugoj utrci nove sezone, koja je vožena 12. jula u austrijskom Spielbergu.

U priopćenju se navodi da su od 10. do 16. jula obavljena 4992 testa te da su dva bila pozitivna.

"Zaraženi ljudi su maknuti iz operativnog dijela i izolirani su. Svi bliski kontakti su pronađeni i izolirani", objavili su iz F1 na Twitteru. Imena i detalji vezani za zaražene osobe nisu objavljeni. U petak su na stazi Hungaroring u Budimpešti započeli treninzi za Veliku nagradu Mađarske, na kojima su najbrža vremena ostvarili Lewis Hamilton (Mercedes) i Sebastian Vettel (Ferrari).

Pozitivan test na koronavirus u momčadi McLarena uoči Velike nagrade Australije u martu, doveo je do otkazivanja te utrke i četveromjesečnog zastoja. Sezona je otvorena tek 5. jula Velikom nagradom Austrije, a do sada su odvožene dvije od do sada potvrđenih deset utrka Svjetskog prvenstva. Kako bi se spriječilo širenje zaraze na utrkama nema gledatelja, a broj osoba koje mogu biti uz stazu i u boksovima je limitiran. Na snazi su i stroge higijenske i epidemiološke mjere.


(Sport Sport)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.