x

POZNATI DIZAJNER EMIR MEDIĆ NA SARAJEVSKOJ SEDMICI MODE!

40.Jubilarni Nivea BiH Fashion Week trajaće od 22.04.-24.04.2018.godine u predivnom ambijentu Kongresnog centra novootvorenog hotela Hills, koji se nalazi na Ilidži.

Emir Medić, dizajner koji vuče korijene sa naših prostora, a živi u Njemačkoj, predstaviće svoju novu kolekciju „Generation Z ss18“ na sarajevskoj sedmici mode. Upravo styling i koncept vizualnog identiteta za kampanju 40. Nivea BH Fashion Week Sarajevo potpisuje Emir Medić. Fotografije su nastale na lokaciji Akademija umjetnosti Kunstakademie Düsseldorf (Njemačka). Za make up se pobrinula „Lisa Knape 21Agency“, a nastale su pred objektivom talentovanog modnog fotografa Dome Darko.

Zaštitno lice kampanje je Chantal Ayse.

Nova kolekcija Emira Medića inspirisana je generacijom koja novim koracima korača kroz svijet. Od čovjekovog prvog daha postoji kretanje. Kretanje je konstantno i nepromjenjivo. Kontinuirano egzistira (postoji), iako ne slijedi nikakav ideal. Pomaže nam dostići ciljeve, otvara nam nove puteve i onda kada toga u datom momentu nismo svjesni. Generacije današnjice se tesko fokusiraju na bitne stvari, jer nemaju vremena pustiti utiske da djeluju, da se reflektuju, i da ih prenesu. Svakodnevno smo izloženi uticaju medija, obavezama, emocionalnim dogadajima i doživljajima, koji nam iznova postavljaju prepreke na koje moramo biti spremni i s kojima se moramo suočiti. Iako, ponekad posustanemo, kretanje je to koje nas tjera naprijed i koje nam pomaže izabrati pravi put.

Cilj je uspjeh, do kojeg se disciplinom i ambicijom, kamenitim i trnovitim putem dolazi. Svako kretanje se odvija u vremenu i ima svoj cilj.(Aristotel: Nikomanova Etika )

Kolekcija „ Generation Z ss18“ ima jasnu liniju koja je minimalistička, potpuno čista sa interesantnim detaljima u formi (obliku) i kroju . Kolekcija se dijeli u 4 grupe boja: zagasito bijela, plava, smaragdno zelena i (zemljana) smedja. Poseban detalj na odjeći su aplikacije koje su ručne izrade.

Modna revija Emira Medića je na programu 22.04. u Congress Centru 5* Hotel Hills Sarajevo s početkom u 20:00h.

Modna agencija Abc Models Managament International, koja je 2015.godine dobila priznanje u Ženevi za najbolju modnu i managament agenciju u Istočnoj Evropi, je organizator i izvršni producent ovog najvećeg modnog događaja u BiH.


KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.