x

JAVNA RASPRAVA U APELACIONOM SUDU

PRAZAN POGLED, PATIKE BEZ PERTLI: Kako sada izgleda Marjanović, potišten, niko mu nije došao! Advokati tražili izuzeće sudije!

BEOGRAD - U Apelacioni sud u Beogradu nešto prije 10 časova stigli su advokati odbrane osuđenog Zorana Marjanovića - Nikola Dumnić, Aleksandar Zarić i Stefan Jokić.

Zasad niko nije došao od članova Zoranove porodice, kao ni partnerka Zorica. Zoran Marjanović došao je u sud u crnom duksu i trenerci i djeluje dosta potišteno.

Podsjetimo, za danas je zakazana javna sjednica u Apelacionom sudu na kojoj će biti razmatrane žalbe na presudu kojom je Zoran Marjanović osuđen na maksimalnu kaznu od 40 godina zatvora za ubistvo supruge Jelene 2. aprila 2016. na nasipu Crvenka u Borči u Beogradu.


11.10 - Suđenje će biti nastavljeno sutra u isto vrijeme.

10.50 - Advokati su zatražili izuzeće sudije, a Marjanović se pridružio njihovim izjavama posle čega je odveden iz suda.

- Moram da se borim za svog klijenta, koji ima pravo na fer i pravično suđenje i sumnjam da će mu biti prekršena pretpostavka nevinosti..., rekao je advokat Stefan Jokić a advokat Aleksandar Zarić izjavio je da bi tražio izuzeće svih jer sumnja u pristrasnost.


Sjednica je zakazana za sedam radnih dana, 12., 13., 14., 15., 16., 19. i 20. jun. Podsjetimo, presuda kojom je Zoran Marjanović prvostepeno osuđen na kaznu od 40 godina zatvora, kako je Kurir pisao, napisana je i obrazložena na 698 strana.

- Vijeće kojim će predsjedavati sudija Snežana Jovanović najprije će se upoznati na javnom djelu sjednice sa presudom, njenim obrazloženjem, zatim žalbama branilaca Zorana Marjanovića kao i odgovorima na žalbe tužilaštva. Potom će, po okončanju javnog dijela sjednice na njenom drugom dijelu, koji nije javan, razmotriti sve izvedeno i donijeti odluku - objašnjava  sagovornik.


Apelacioni sud ima mogućnost da presudu potvrdi, preinači u pogledu kazne ili je ukine i naloži novo suđenje.

- Zoran Marjanović kom je poslije prvostepene presude Viši sud u Beogradu odredio pritvor, lično nije podnio žalbu, ali su to u njegovo ime uradila četvorica advokata - podsjeća  sagovornik.

Presuda kojom je udovac oglašen krivim, donijeta je u julu prošle godine. Istog dana, Marjanović je vraćen u pritvor, pošto je odluku suda o krivici čekao na slobodi.

Sudija Jelena Škulic toga dana je navela da ubistvo "Jelene Marjanović nije savršen zločin" i saopštila da je sudsko vijeće jednoglasno odlučilo da Zorana Marjanovića osudi na maksimalnu kaznu.

.

.

.

Izvor: Kurir 

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.