x

Predstavljen Mitsubishi Pajero Sport AT35

Islandska kompanija Arctic Trucks je svima nama znana kao tjunerska kuća koja najviše voli da se vrti i izmišlja stilsko-mehaničke inovacije oko vozila marki Toyota i Isuzu, dok se tako prerađena vozila mogu kupiti u zvaničnim izložbeno-prodajnim salonima brenda tjunera.

Međutim, ovaj put su zanatlije s Islanda malo izašle iz svoje zone komfora i pozabavile se SUV modelom Mitsubishi Pajero Sport AT35, koji se tako pojavio u gami Arctic Trucksa. Istini za volju, šminkeri sa sjeverozapada Evrope ovaj put nisu mogli da računaju na podršku ovog azijskog proizvođača.

Arktički AT35 je oplemenjen sljedećim novim stavkama: spiralne opruge i amortizeri koje potpisuje kuća OME (Old Man Emu), distanceri i produženi hod sistema vješanja, branici i lukovi iznad točkova. Dodatno je poboljšana i anti-korozivna zaštita karoserije, blatobrana, komponenti koje štite školjku od blata. Za potpuni terenski doživljaj, kako u vizuelnom tako i u praktičnom smislu, montirani su pneumatici Yokohama IceGuard 315/70 R17 i to na felge 17x10 ET-25.

Sveukupna širina vozila je porasla za cijelih 185 milimetara. pa iznosi okruglo dva metra, dok je u visinu ovaj Pajero Sport narastao za 65 mm (sve do košarkaških 1.900 mm). Prečnik okretanja je nužno morao da poraste, pa umjesto nekadašnjih 5,6 sada mjeri 6,3 metra.


Arctic Trucks nudi promovisani paket AT35 za sve aktuelne varijacije na temu modela Mitsubishi Pajero Sport ove generacije, a koje pokreće dizel motor radne zapremine 2,4 litra i 181 konjskom snagom, a i one s benzinskim agregatom od tri litra i 209 "konja".

Zamišljeno je da se doplata za ovako koncipiran paket namijenjen upotrebi na negostoljubivim terenima naplaćuje najmanje 9.700 evra, u čiju cijenu je uključena i homologacija svih novougrađenih komponenti pred nadležnim regulatornim tijelima.


Obezbijeđena je i još neka dodatna oprema, pa je tako moguće naručiti ovakav tjunirani Mitsubishi s dodatnom pločom čija je primarna uloga u oblasti zaštite podvozja, a takvih stavki ima još.

Prvi primjerak koji je završen i koji će se prodavati za cijenu od 76,7 hiljada evra košta od donorskog Pajera više za skoro 27,5 hiljada evra.

Isporuke primjeraka koji će ponijeti oznaku AT35 kreću u Ruskoj Federaciji, i to u svim gradovima gdje posluju centri pod franšizom kompanije Arctic Trucks, prenosi AutoRepublika.


(Nezavisne novine)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.