x

Predstavljen potpuno novi Hyundai i10

Hyundai Srbija predstavila je ovlašćenim zastupnicima i poslovnim partnerima novu generaciju svog malog gradskog automobila i10.

Na nedavno održanoj Konferenciji ovlašćenih zastupnika mreže Hyundai Srbije održanoj u Gračanici, premijerno je prikazan potpuno novi model i10. Poslovni partneri i zastupnici brenda, imali su priliku da prvi testiraju novi model.

Potpuno novi i10 osmišljen je, dizajniran i proizveden u Evropi. Proizvođač navodi da "dizajn eksterijera ističe inovativan stil, istovremeno odražavajući pristupačnost, udobnost i komfor".

Novi model posjeduje najveći opseg bezbjednosnih opcija koje su ranije bile rezervisane za više klase vozila. Vizuelni izraz novog modela unaprijeđen je spuštenim krovom i proširenom karoserijom, dok velika prednja maska sa okruglim LED dnevnim svjetlima odražava sportski karakter.

Na raspolaganju su, takođe potpuno nove, aluminijumske felne od 16 inča.

Novi i10 dostupan je u verzijama karoserije za četiri ili pet putnika. Zahvaljujući povećanom međuosovinskom rastojanju (+40 mm), kabina je sada znatno prostranija, kažu u Hyundaiju i dodaju da je kupcima na raspolaganju prtljažnik od 252 l.

Među novim sadržajima je i unapređena kamera za vožnju unazad, a tu su i parking senzori, koji znatno olakšavaju parkiranje.

Na raspolaganju su i brojni bezbjednosni sistemi asistencije. Forward Collision Avoidance Assist (FCA) koristi multifunkcionalnu kameru za detektovanje ne samo drugih automobila, već i pješaka.

High Beam Assist (HBA) dizajniran je tako da automatski smenjuje kratka i duga svjetla time obezbjeđujući optimalno osvetljenje puta u odnosu na okolna vozila.

Hyundai SmartSense aktivna funkcija za bezbednost i pomoć u vožnji uključuje više sistema: Forward Collision Avoidance Assist (FCA), High Beam Assist (HBA), Lane Keep Assist System (LKA), Driver Attention Warning (DAW) i Intelligent Speed Limit Warning (ISLW).

Novi i10 nudi mogućnost izbora između dva benzinska motora. Osnovni je 1.0 MPI sa 3 cilindra i 67 KS, maksimalne brzine 156 km/h, a osim njega tu je i 4-cilindarski 1.2 MPI sa 84 KS, maksimalne brzine 171 km/h.

Pored toga, dostupne su ekološke funkcije kao što su Idle Stop and Go i ECO Pack.

Oba motora nude izbor između dva mjenjača 5-brzinskog manuelnog mjenjača i 5-stepenog automatika.

Očekuje se da novi Hyundai i10 bude predstavljen široj javnosti u Srbiji u prvoj polovini 2020. godine, kada će biti poznata i cijena ovog automobila na našem tržištu.


(Nezavisne novine)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.