x

Povećat će se broj timova?

Premier liga od naredne sezone u drugačijem formatu, ukida se Liga kup?

Nije potvrđeno, ali plan čelnika Premier lige je takav da bi naredne sezone u elitnom rangu engleskog nogometa bila 23 tima.

Ukoliko dođe do toga da se nogomet u Engleskoj, poput Francuske ili Nizozemske, ipak ne nastavi, čelnici Premier lige spremaju velike promjene za sezonu 2020/21.

Naime, Daily Mail je objavio kako je čelnici otočkog nogometa planiraju da povećaju Premier ligu s 20 na 23 kluba, ali u tom formatu bi se igrala samo jedan sezona, da bi se već iduće stvari vratile u normalu.

Niko ne bi ispao od aktuelnih 20 timova lige, a iz Championshipa bi se u viši rang plasirali WBA, Leeds i Fulham kao trenutno tri vodeće ekipe druge lige. Naredenne sezone bi se tako igrala 44 kola, a ispalo bi posljednjih šest ekipa, ušle bi tri iz Championshipa kao i obično, kako bi se sezonu kasnije opet u Premier ligi našlo 20 timova.

Zbog dodatnih šest kola i zgusnutijeg rasporeda, moglo bi doći do privremenog ukidanja Liga kupa koji se igra posljednjih šest decenija.

Ove promjene bi lako mogle da se dogode ukoliko Englezi ipak padnu pd pritisak pandemije koronavirusa i ne nastave takmičenje koje je obustavljeno još u martu.


(Sport Sport)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.