x

FA Cup

Prošao City, Lampard debitovao pobjedom i razočarao Begovića, dalje ide i Vrančićev Stoke

U terminu od 16 sati odigrani je osam utakmica 1/16 finala FA Cupa.

Frank Lampard pobjedom je debitovao na klupi Evertona. Pogocima Mine, Richarlisona, Holgatea i Townsenda s 4:1 je izbačen Brentford, no Asmir Begović nije dobio priliku da brani. Ispred njega je i u kupu bio Jordan Pickford. Toney je postigao jedini gol za goste.

Manchester City je s 4:1 savladao Fulham. Gosti su poveli u 4. minuti preko Carvalha, ali već u 13. bilo je 2:1 za Građane. Gundogan je pogodio u 6., a Stones u 13. minuti. U drugom poluvremenu Mahrez pogađa dva puta i odvodi svoj tim dalje.

Dalje je prošao i Stoke City koji je pogocima Maje i Browna s 2:0 savladao Wigan. Povremeni reprezentativac BiH Mario Vrančić opravdano je bio odsutan zbog povrede.

Crystal Palace je istim rezultatom pogocima Guehija i Olisea izbacio Hartlepool, Huddersfield je s minimalnih 1:0 golom Holmesa bio bolji od Barnsleyja, kao i Norwich koji je pogotkom McCleana slavio kod Wolvesa.


Ward i Jones bili su strijelci dva pogotka Peterborougha koji je s 2:0 izbacio QPR.

Produžetke ćemo gledati na utakmici Southampton - Coventry, nakon što je regularnih 90 minuta završeno bez pobjednika, 1:1.

Podsjetimo, ranije danas Chelsea i West Ham su teškom mukom nakon preokreta i produžetaka izbacili niželigaše Plymouth odnosno Kidderminster.

Od 18:30 na rasporedu je meč Cambridgea i Lutona, dok od 21 sat Tottenham dočekuje Brighton.


FA Cup, 1/16 finala:

Crystal Palace - Hartlepool 2:0

Everton - Brentford 4:1

Huddersfield - Barnsely 1:0

Manchester City - Fulham 4:1

Peterborough - QPR 2:0

Stoke City - Wigan 2:0

Wolves - Norwich 0:1

Southampton - Coventry 1:1 (produžeci)


(Sport Sport)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.