x

Xavi uveo disciplinu

Prva žrtva rigidnih pravila u Barceloni

Dok je na klupi Barcelone sjedio Ronald Koeman igrači su imali mnogo više slobode van terena što s dolaskom Xavija Hernandeza neće biti slučaj.

Xavi je početkom sedmice zvanično imenovan za novog trenera i već je počeo da uvodi nova pravila kako bi nametnu autoritet te pokazao disciplinu.

Legendarni veznjak je odlučan da napravi potpuni zaokret kako bi ponos Katalonije vratio na staze stare slave.

Prva žrtva rigidnog pravilnika je Gerard Pique koji je morao otkazati TV intervju, danas su objavili španski mediji.


Iskusni štoper je sljedeće sedmice trebao gostovati kod novinara Pablo Motzosa, ali će sada morati postati fokusiran na fudbal, umjesto na dešavanja van terena.

Ovaj 34-godišnjak je poznat kao neko ko provodi dosta vremena u javnosti i nikad se nije ustručavao da govori pred medijima.

Inače, Pique je trenutno povrijeđen i nije u stanju da trenira sa ostalim saigračima, ali je svejedno bio prisutan na Xavijeom predstavljanju u utorak.


Nekadašnji igrač Barcelone je stavio potpis na dvoipogodišnji ugovor nakon što je postignut dogovor sa Al-Saddom poslije višednevnih pregovora.

"Nije potrebno biti oštar. To je stvar reda i pravila. Kao i u svim klubovima. Kad sam imao pravila, dobro sam prošao. A kad ne, pogriješili smo. Morate ih postaviti i poštovati. Nema druge", poručio je Xavi na predstavljanju.


(Sport Sport)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.