x

Rada prava radnica: Rintam odmalena!

Širom svijeta obilježava se Prvi maj, Međunarodni praznik rada. Svi jedva čekaju da se odmore i uživaju tri dana. I Rada Manojlović pošteno se naradila, pa edva dočekala i da odmori...

Uoči Prvog maja, pjevačica je  iskusila ako je to kad se uzme alat u ruke i prione na težak fizički posao. Svidjelo joj se da budu u radničkom odijelu, ali samo nakratko.

 

Kako doživljavaš Praznik rada?

- Prvi put poslije 11 godina po tome što za Prvi maj ne moram da radim. Konačno sebi to mogu da priuštim. Naradila sam se za sve ove godine, sad i ja mogu malo da uživam.

 

Da li to znači da ćeš ići na prvomajski uranak?

- Ako bude lijepo vrijeme, idem u prirodu da se nadišem svježeg vazduha, da uživam u cvrkutu ptica i druženju s porodicom i prijateljima. Raspalićemo roštilj i kao sav normalan svijet.

 

Koje poslove voliš da radiš?

- Dijete sam sa sela i ništa mi nije teško da radim. Od malih nogu sam vodila domaćinstvo i radila s ocem u polju. Važno mi je da volim to što radim i za sada nemam namjeru da mikrofon kačim o klin.

 

Da li bi pristala da budeš dio neke radne akcije?

- U srednjoj školi sam bila organizator radnih akcija. Nisam se libila fizičkih poslova, rado bih pomogla i priskočila kada treba. Ako neko organizuje neku humanitarnu radnu akciju, slobodno neka me pozovu.

 

Šta misliš o ljudima koji nikad ništa ne rade i samo pričaju prazne priče?

- Poštujem vrijedne ljude koji se bore i rade da bi postigli nešto u životu. Počela sam da radim kao vrlo mlada, pjevala sam po klubovima, svadbama i veseljima. Ničega se nisam stidjela jer je sve to pošteno zarađen novac. Čini mi se da je danas više radnika nego neradnika.

(Kurir)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.