x

MASTERS MONACO

Rafael Nadal na raketni pogon, ništa od duela braće Zverev u četvrtini finala Monte Carla

Rafael Nadal nema konkurencije na zemljanoj podlozi, a to je dokazao i danas. Stradao je danas Karen Khachanov. 38. teniser svijeta uspio je uzeti svega pet gemova i za nekoliko klasa lošiji teniser nije mogao apsolutno ništa. 

U prvom setu Rafael Nadal je bez ikakvih problema stigao do 4:1, ali je onda uslijedio mali pad koji je bio i jedini u ovom meču. Khachanov je stigao do 4:3, ali odmah je izgubio svoj servis, a već naredno serviranje prvog tenisera svijeta dovelo je do osvajanja prvog seta. U drugom setu Rafael Nadal je odigrao superiorno i sa 6:2 je osvojio ovaj set, pa se tako plasirao u četvrtinu finala Monte Carla.


Glavni favorit će za polufinale igrati sa Dominicom Thiemom koji je peti nositelj turnira. Thiem je danas nakon preokreta izbacio Novaka Đokovića koji je ipak samo na trenutke bio dobar i sasvim zasluženo je ispao nakon par solidnih mečeva.


Gasquet je lagano izbacio Mischu Zvereva, a po setovima bilo je 6:2, 7:5 za Gasqueta. Činjenica je da je Gasquet imao malo problema u drugom setu, pa se pred sami kraj seta morao vaditi i spašavati jednom tri vezane break lopte, a drugi put i set loptu, no ipak je pokazao da je trenutno daleko bolji protivnik i slavio je sasvim zasluženo u dva seta.


U četvrtini finala prvog Mastersa na zemlji ove godine Gasquet će odmjeriti snage sa Alexanderom Zverevom. Očekivao se veći otpor Mische Zvereva s obzirom na to da bi za polufinale igrao sa bratom, ali Gasquet je ipak bio prejak i očekuje nas odličan meč u narednom kolu kada se sastane sa onim kvalitetnijim bratom Alexanderom.


(Sport.ba)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.