x

Ukrajina slavila

Raspad u trećoj dionici za novi poraz juniora BiH

Juniorska košarkaška reprezentacija BiH poražena je danas u Liepaji od selekcije Ukrajine rezultatom 67:80 u utakmici 2. kola grupe C Evropskog prvenstva.

Nakon teškog poraza od Španije u prvom kolu 94:64, danas je Ukrajina ipak bila rival sa kojim smo mogli igrati, ali na kraju do pobjede izabranici Borisa Džidića nisu mogli.


Izjednačena košarka i rezultatska klackalica viđena je tokom kompletnog prvog poluvremena.

Nijedna selekcija naročito napadački nije bila raspoložena, pa su procenti šuta bili izuzetno loši i nije nikakvo čudo što je rezultat na poluvremenu bio neriješen, 33:33.


Drugo poluvrijeme bh. tim otvara serijom od 5:0 i odlazi na 38:33. Međutim, uslijedio je odgovor protivničke reprezentacije i serijom od čak 13:0 odlaze na najveću prednost do tog trenutka, 38:46.

Potom je došlo do potpunog pada u igri naše selekcije. Ukrajinci su iz napada u napad povećavali prednost, a u posljednju dionicu su ušli sa minus 14, 46:60.


Povratka nije bilo. Ukrajina je bez većih problema završila posao u ovom meču, došla je do pobjede i bh. selekcija je pokazala i danas da će teško zadržati status u A diviziji.

Andriy Grytsak sa 17 poena vodio je Ukrajinu do trijumfa, Illia Zaietse je dodao 16, a Denys Klevzunyk 15 koševa. Kod naše selekcije Vojin Ilić je ubacio 17, a Josip Ramljak 15 poena.



(Sport Sport)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.