x

Euroliga

Real Madrid poveo protiv Panathinaikosa, Khimki smanjio u moskovskom derbiju

Košarkaši Real Madrida savladali su u trećem meču play-offa Eurolige Panathinaikos rezultatom 81:74 čime su stigli u vodstvo od 2:1, dok je Khimki na svom terenu upisao prvu pobjedu protiv CSKA rezultatom 79:73.

Real je u ovom meču bio jači sa Sergija Lulla koji se nakon osmomjesečne pauze vratio na teren, a upravo je playmaker Reala s dvije "trojke" u finišu meča znatno pomogao svojoj ekipi da stigne do pobjede. 


Ekipa iz Španije gotovo čitavu utakmicu kontrolisala je rezultat, Real je početkom treće četvrtine stigao do 12 poena prednosti, ali su se Grci brzo vratili i dvije minute prije kraja bilo je 70:70, ali je Jaycee Carroll s dvije trojke doveo Real na korak od plasmana na Final Four. 


Carroll je sa 17 poena bio najefikasniji igrač Madriđana, dok je kod Panathinaikosa sjajnu partiju odigrao Calathes koji je postigao 26 poena. 


U drugom meču Khimki je savladao CSKA te je smanjio ukupni rezultat na 2:1. Domaći su nešto bolje igrali u prvom poluvremenu, sredinom druge četvrtine imali su i deset poena prednosti (27:17), ali se na poluvrijeme otišlo s rezultatom 44:42 za Khimki. 


CSKA se početkom drugog poluvremena vratio u meč, ali su domaći kod rezultata 65:65 serijom od 9:0 napravili ključnu razliku i na kraju su slavili rezultatom 79:73.



(Klix)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.