x

La Liga

Real preokrenuo, Asensio za historiju, zabio i Benzema, ali Marcelo se ozlijedio

Betis je vodio s 2:1 nakon autogola Nacha, a onda je u pomoć doskočio Ramos; Kovačić odigrao cijeli susret, a Modrić ostao na klupi

Real se ipak spasio iz neugodne situacije te je s konačnih 5:3 slavio u Sevilli na gostovanju kod Betisa.

Madridski je sastav ovim trijumfom potvrdio dobru formu u posljednje vrijeme koja je kulminirala prošlosedmičnim slavljem nad PSG-om u prvoj utakmice osmine finala Lige prvaka.

Los blancosi su se ovom pobjedom upisali u historiju La lige kao prva momčad kojoj je pošlo za rukom postići 6000 golova u tom natjecanju!

Dobro otvaranje za momčad Zinedinea Zidanea okrunio je Marco Asensio vodećim pogotkom u 11. minuti.

Ubojiti Španjolac sjajno se snašao u kaznenom prostoru te je odbijeni udarac pospremio glavom iza vratara Betisa.

Problemi za kraljevski klub započeli su u 29. minuti kada se ozlijedio Marcelo.

Bek Real Madrida izašao je iz igre, a prve vijesti govore kako je nastradao mišič desne noge.

Kao da to nije bilo dovoljno za klub iz glavnog grada, Betis je samo četiri minute nakon i izjednačio.

Mandi je pogodio glavom za veliko slavlje na Benito Villamarínu.

Ni tu nije bio kraj nevoljama za bijele. U 37. minuti, nakon brze kontre domaćina, Nacho se spetljao te je poslao loptu u vlastitu mrežu.

U drugom dijelu izašao je puno čvršći i odlučniji Real. Srećom po goste, izjednačenje je došlo brzo, a strijelac je u 50. minuti bio Zidaneov joker za neugodne situacije - Segio Ramos.

Stoper je ponovno zabio glavom - na taj je način postigao čak 35 od 50 svojih pogodaka u španjolskom nacionalnom natjecanju.

Samo devet minuta zatim preokret je bio dovršen. Kraljevski je klub poveo, a strijelac je ponovno bio Marco Asensio koji je lijepim udarcem završio dobro ubacivanje Danija Carvajala.

U 65. minuti već je bilo dva razlike za goste. Casemiro je ubacio, a u strijelce se upisala i najveća zvijezda Real Madrida - Cristiano Ronaldo.

Nakon što su pali u veliki rezultatski zaostatak, Betis se trgnuo te je u više navrata zaprijetio.

I kad se činilo da više neće biti promjene rezultata, sastav iz Andaluzije uspio je smanjiti. U 85. minuti Junior je lijepo ubacio, a gol je djelo Leona.

Unatoč pritisku, sastav Quiquea Setiena nije uspio doći do izjednačenja. Štoviše, los blancosi su i podebljali svoje vodstvo - konačnih 5:3 djelo je Karima Benzeme u drugoj minuti sudačke nadoknade. Francuskom napadaču ovo je bio prvi ligaški pogodak nakon ogleda s Malagom u novembru prošle godine.

Mateo Kovačić odigrao je cijeli susret za kraljevski sastav, dok je Luka Modrić dobio poštedu te je večerašnju pobjedu svoje momčadi odgledao s klupe za rezervne igrače.


(Goal.com)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.