x

Redžep Salić nakon što je smijenjen: Ne kajem se, sve bi ovo uradio ponovo!

Vlada Federacije BiH donijela je danas odluku o smjeni direktora Zavoda za zbrinjavanje mentalno invalidne djece i omladine Pazarić Redžepa Salića.

Salić  je u razgovoru za Radiosarajevo.ba kazao da se osjeća vrlo dobro, te da je Vlada FBiH institucija koju svi moramo poštovati.

„Svaku njihovu odluku ću ispoštovati. Nadam se da je Vlada FBiH, kad je donosila ovu odluku, vodila računa o štićenicima i kompletnom Zavodu. Pojedinac nije bitan, bitni su zaposlenici i štićenici, a mi smo zamijenjivi. Apsolutno ne želim da komentarišem odluku Vlade, apsolutno je podržavam i smatram da je donesena u skladu sa zakonom i u cilju da se zaštite štićenici“, poručio je Salić.

Dodao je da nakon svega što se dešavalo će svakako nastaviti pratiti rad Zavoda u Pazariću.


„Spreman sam pomoći svakom čovjeku. Ovaj zavod i ovu djecu neću zaboraviti do kraja života. Uz njih sam, i sve što je njihovo me interesuje. Poštivat ću odluku Vlade FBiH, ali mojom smjenom ne prestaje moja briga za Zavod u Pazariću. Nadam se da ćete i vi kao mediji nastaviti da štitite Zavod i okrenuti ovo sve na novu priču u smislu napredovanja uslova boravka“, istakao je Salić u razgovoru za Radiosarajevo.ba.

Ovim povodom izrazio je i želju da ćemo u narednom periodu dobijati samo pozitivne vijesti iz Zavoda u Pazariću.

Pitali smo Salića da li mu je žao što je u septembru pred Parlamentom FBiH kao direktor iznio nepravilnosti u radu Zavoda.


„Mnogo je vremena prošlo od septembra kada sam pred Parlamentom FBiH obznanio detalje o kriminalu i korupciji u Zavodu. Svakog čovjeka određuju njegove odluke u životu, svaku koju sam donio bila je s ciljem poboljšanja i svog života ali i života zaposlenika i štićenika. Ne kajem se niti jedne sekunde, žao mi je što nisam imao ove informacije prije da ovo isto uradim. Očekujem da na sljedećoj sjednici Parlamenta FBiH, koja će biti održana 4. decembra, donesu odluke u smjeru boljitka za Zavod u Pazariću“, naglasio je Salić.

Dodao je da djeci treba pomoći u svakom segmentu.


„Dakle ponosim se na to da sam prvi ukazao na nepravilnosti. Ovih dana imat ćemo epilog ovih dešavanja kroz izvještaje nadležnih institucija“, poručio je Salić.

Na pitanje o Sabini Ćudić, Salić je pojasnio da je imenovan prije četiri mjeseca, te da je ona potvrdila da su fotografije nastale prije godinu.

Ponovio je da poštuje odluku Vlade FBiH i da će biti jako sretan da Vlada i Parlament FBiH u narednom periodu usvoje odluke kako bi poboljšali uvjete u kojima borave djeca u Zavodu u Pazariću.

.

.

.

.

.

.

..


(Radio Sarajevo)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.