x

496 oboljelih

Rekord zaraženih u Crnoj Gori, vlasti osudile ljubljenje Amfilohija!

Crna Gora izvijestila je u ponedjeljak o rekordnih 496 oboljelih od koronavirusa te sedmero umrlih, a Nacionalno koordinacijsko tijelo za suzbijenje zaraznih bolesti (NKT) osudilo je kršenje mjera tijekom sprovoda mitropolita Amfilohija i preporučilo povećanje bolničkih kreveta u covid bolnicama.

NKT je osudio "drastično kršenje mjera" tijekom sprovoda mitropolita SPC-a u Crnoj Gori i pozvao je građane da u sljedećim danima u potpunosti poštuju preventivne mjere, izbjegavaju sve kontakte koji nisu neophodni i štite djecu i starije.

To je tijelo preporučilo Kriznom medicinskom stožeru da napravi plan povećanja bolničkih kreveta u covid bolnicama.


Tijekom pogreba mitropolita Amfilohija, hiljade ljudi koje su prisustvovale trodnevnim vjerskim običajima, ljubile su ruku pokojnika, primale pričest istom žlicom, a veliki broj vjernika koji je bio okupljen ispred i u Hramu Hristovog Vaskrsenja (Kristovog uskrsnuća) u Podgorici nije nosio zaštitne maske.


"Posljedice ovakvog postupanja u jeku drugog vala pandemije, u idućim danima će izvjesno dodatno otežati epidemiološku situaciju, dodatno opteretiti zdravstveni sustav i ugroziti živote velikog broja građana", priopćeno je iz NKT-a.

U Crnoj Gori trenutno je od koronovairusa aktivno 4434 slučajeva koronavirusa, što je na 100 000 stanovnika 704.

.

.


Izvor: Index.hr

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.