x

Zenica

Remi u gradskom derbiju nakon velikog povratka Fortune! (Foto)

Uokviru 6.kola Kantonalne lige ZDK, danas je u Zenici odigran derbi kola i polusezone, između ekipa NK Fortuna, lidera na tabeli i NK Steel City - Čelični grad.

Utakmica se igrala na „B“ terenu Kamberovića polja sa plastičnom podlogom po sunčanom vremenu (+24* C), pred oko 140 gledalaca. Završilo je neriješeno i tako je NK Fortuna ostala na prvom mjestu.


REZULTAT: NK FORTUNA – NK STEEL CITY 4:4 (0:3);


Strijelci za Fortunu su bili: Sani Salijević (2x) u 68′ i 77′, Senaid Hercegovac u 76′ i Irnis Kubat u 88′, dok su golove za Steel City postigli Nasudin Smriko u 4′ i Sanjin Subotić (3x) u 8′ iz penala, 22′ i 54′.


Službena lica su bili: Glavni sudija Almin Đulić, pomoćnici A1 Damir Bajrambašić, A2 Asif Durmić (svi iz Zenice), delegat i posmatrač suđenja Amir Kovačević (Zenica).


Sastavi ekipa


NK FORTUNA: Imran Garanović, Hamza Vardo, Damir Oruč, Anes Agić, Irnis Kubat, Tarik Huzbašić (cap), Adis Đulan (od 63′ Ajdin Hrustić), Edvin Vardo (od 63′ Amer Isaković), Senaid Hercegovac, Sedad Žuna, Sani Salijević. (Glavni trener Mersid Bureković, predstavnik kluba Armin Beganović);


Rezerve Fortuna: Alvin Bujak (golman), Abaz Ajdin (golman), Ismet Gračić, Muamer Spahić, Kerim Šeper.


NK STEEL CITY: Anel Suljić, Aldin Kubat, Nermin Šišić, Haris Čajlaković, Bernad Imamović, Nasudin Smriko, Nermin Pašalić, Sanjin Subotić, Muhamed Šut, Denis Imamović (cap), Hamza Karabegović.


(Glavni trener Almir Karabegović, predstavnik kluba Jasmin Alajbegović);


Rezerve Steel City: Adi Terzo (golman), Nedim Dubičić, Amar Vehabović, Dino Šehić, Muhamed Kadrić.


Danas smo u Zenici gledali pravi nogometni derbi između zeničkih ekipa NK Fortuna i NK Steel City-Čelični grad, pravu golijadu i veliki povratak Fortune nakon što su „gosti“, Steel City, u 54′ imali visoko vođstvo od 0:4.


Inače, Fortuna je ušla u ovaj meč kao “papirnati favorit” zbog pozicije na tabeli, kako su istakli „domaćini“ iz Fortune. Prvu veliku šansu na utakmici, u 3.minuti, imao je kapiten Fortune, Tarik Huzbašić, koji se izborio za jednu loptu pred golom Steel Citiya, ali nije bio precizan. U narednoj minuti „gosti“ vode sa 0:1 nakon nesporazuma u zadnjoj liniji odbrane i ovo koristi Nasudin Smriko. U 8.minuti je 0:2 iz jedanaesterca, koji je uspješno izveo trostruki strelac za Steel City, Sanjin Subotić. Isti igrač, u 22′, koristi oklijevanje u odbrani Fortune i već je 0:3, što je i rezultat prvog poluvremena.


Drugo poluvrijeme Fortuna otvara jako dobro, dominira, ali ekipa Steel City postiže pogodak za 0:4 preko Sanjina Subotića, te su mnogi mislili da je ova utakmica gotova..ali ne i u Fortuni.


Od 68′ do 88′, za 20 minuta, Fortuna postiže četiri gola za neriješen rezultat 4:4.


Nevjerovatan povratak Fortune kreće u 68′ pogotkom Sanija Salijevića, redaju se šanse jedna za drugom gdje se pritisak Fortune isplatio u 76′ i 77′ za 4:3, golovima Senaida Hercegovca i Sanija Salijevića.


Kada se pritisak Fortune smanjio, igra se prenijela na sredinu terena. Pred sami kraj, tačnije u 88,’ Sani Salijević izbacuje jednim dubinskim pasom, Tarika Huzbašića, koji šutira, a sa gol linije loptu u gol ubacuje Irnis Kubat za konačnih 4:4.


Jedna zaista nestvarna utakmica na Kamberovića polju koja će se teško ponoviti gdje su mnogi gledaoci moglo uživati u golijadi. Na golu Fortune nedostajao je prvi golman, Alvin Bujak, zbog povrede prstiju na ruci, a šansu je dobio mladi golman juniora, Imran Garanović.


Nakon 6.kola prva na tabeli je Fortuna sa 16 bodova, a Steel City i Zmaj imaju po 14 bodova.


U narednom 7.kolu Fortuna gostuje kod Pobjede (Tešanjka), dok će Steel city – Čelični grad ugostiti ekipu Novog Šehera.


.

.

.

.

.

.

.

.

.

.


Pahuljko / zenicablog

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.