x

Selektor BiH tvrdi da je Nemanja ipak htio da igra

Repeša: Gordić je htio da dođe, mogu vam pokazati i poruke od igrača i trenera

Bh. košarkaška reprezentacija trenirala je u Skenderiji i polako se završavaju pripreme za važne kvalifikacijske mečeve za SP protiv Finske i Češke.

Novi selektor Jasmin Repeša zadovoljan je kako se stvari za sada odvijaju, izuzmemo li situaciju s Nemanjom Gordićem.


"Sedam dana su tu oni koji su prvi pristigli ovdje, ali znamo da je iz dana u dan neko dolazio i da nismo bili svi zajedno, što je malo otežavalo rad, ali tu nema nikakvog alibija i drugi su imali te probleme", rekao je Repeša, pa je nastavio:


"Jako sam zadovoljan reakcijom igrača i sve je bilo u najboljem redu i samo riječi hvale. Sada ulazimo u finalizaciju priprema za jake utakmice protiv dobrih protivnika. Mislim da prilično spremno čekamo te mečeve".


O Finskoj i Češkoj samo riječi hvale, ali imaju i oni svoje mane

"Finska i Češka imaju sličan način igranja i obje reprezentacije su bile fantastične, dosta trče i na otvorenom terenu su jako dobre i daju puno laganih koševa i ako im se dozvoli, onda je teško igrati s njima. Ali ako im se ne daju lagani poeni, onda je sve lakše".


Šta i kako bez Nemanje Gordića?

"Koga imamo, na te moramo da računamo. Atmosfera nije narušena i žao nam je što je to pozicija koja je kritična. Gorda je htio po svaku cijenu doći i to mu nije omogućeno, a ostaje žal zašto je drugima iz te ekipe omogućeno, a njemu nije. Nije istina da je on odbio doći, mogu vam pokazati poruke i od igrača i od trenera, gdje se sve vidi".


Koji igrači ne putuju u Finsku?

"Sulejmanović ostaje, osjetio je lagane bolove u koljenu i ujutro ima pregled u osam sati. Ostaje i Zahirović, a ostalih 11 ide plus Kikanović koji će se priključiti".


(Sport Sport)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.