x

OČEKUJU USPJEH

Reprezentacija BiH otputovala u Berlin na Ljetne olimpijske igre Specijalne olimpijade

Tim u Berlin putuje s velikim očekivanjima

Olimpijske igre Specijalne olimpijade bit će održane u Berlinu od 17. do 23. juna, ameđu 7000 sportista iz više od 190 zemalja je i bh. ekspedicija od 44 člana, među kojima su sportisti, treneri, inkluzivne sudije te stručnjaci i rukovodstvo Specijalne olimpijade.

Reperezentacija je sinoć otputovala iz Tuzle najprije u njemački grad Aachen, gdje će prva tri dana biti gosti ovog grada u okviru "Programa grada domaćina Ljetnih olimpijskih igara“.

Bosanskohercegovački tim, na čijem čelu su Enver Ćosićkić kao šef delegacije tima SOBiH i Kada Delić Selimović, direktorica Specijalne olimpijade BiH, čine ekipe u nekoliko sportova, među kojima su atletika, plivanje, stoni tenis, basket 3x3 i futsal.

Tim u Berlin putuje s velikim očekivanjima i željom da dostojno i profesionalno predstavi BiH, navode iz bh tima Specijalne olimpijade.

Tim stručnjaka iz svih dijelova Bosne i Hercegovine se za igre u Berlinu pripremao duži vremenski period, kako bi sportisti sa poteškoćama ostvarili što bolje rezultate.

Tokom trajanja Ljetnih olimpijskih igara Specijalne olimpijade biće održano i niz stručnih sastanaka, kongresa i susreta na najvišem nivou, s ciljem razmjene iskustava, ali i certifikacije eksperata iz različitih oblasti koji su dio pokreta Specijalne olimpijade na globalnom nivou.

Izvor: avaz.ba


KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.