x

Nema mu ravnog u futsalu

Ricardinho napravio šou i srušio dva rekorda!

Nije bitno volite li futsal ili ne, pratite li ga ili ne pratite... Za Ricardinha ste sigurno čuli i vidjeli barem jedan od mnogo spektakularnih golova koje je postigao za svoj Portugal.

Ricardo Filipe da Silva Braga ili samo Ricardinho najpoznatije je ime na malonogometnim terenima i već dugo vremena mu nema ravnog u ovom sportu. Svoje umijeće je pokazao i na jučerašnjoj utakmici četvrtfinala Evropskog prvenstva, gdje je sa Portugalom razbio Azerbejdžan rezultatom 8:1.

Ricardinho (32) je napravio pravi šou i postigao je polovinu pogodaka svoje ekipe, od čega jedan sa svoje polovine. Sa četiri gola protiv Azerbejdžana, Ricardinho je postao prvi strijelac Eura u Sloveniji sa šest golova ali i najbolji strijelac evropskih prvenstava svih vremena sa 21 golom.

Osim toga, Ricardinho je učestvovao i u obaranju još jednog rekorda jer se nikada do sada nije desilo da jedna reprezentacija na Euru postigne pet golova u jednom poluvremenu (5:1).

Inače, golovi nisu najveća odlika sjajnog Ricardinha koji se najčešće ističe nekim nevjerovatnim driblinzima i asistencijama, a kada pogodi - obično taj gol bude toliko dobar da obiđe sve svjetske medije.

Ricardinho je glavni igrač Portugala, ali do sada sa svojom reprezentacijom nije uspio osvojiti naslov svjetskog ili evropskog prvaka. U polufinalu će Portugalci igrati sa Rusijom, što će biti nova prilika za dugo očekivani podvig.



Izvor: SportSport.ba

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.