x

Zenica

Rock Art Imagination na Milenkov način! (Foto)

Dokumentarni film Rock art imagination likovnog umjetnika Milenka Šećerovića je premijerno prikazan u zeničkom kinu CineStar.


Rock art je likovni izražaj po kojem je ovaj zenički umjetnik prepoznatljiv javnosti, a inspiraciju da ljubav prema ovoj vrsti umjetnosti sa slikarskog platna prenese i na ekran, došla je, kaže, spontano. Potpuno predan svom radu, Milenko daje sve od sebe za vizualni ugođaj promatraču, ne očekujući zauzvrat ništa.

„Ovaj film je nastao po ideji autora i producenta Dragana Gavrilovića, koji ima svoj studio u Melburnu. On je naš Zeničanin, i jedan je od izuzetno poznatih režisera dokumentarnih filmova. Osnovni projekat ovog filma je prijateljstvo, jer on je kao moj prijatelj predložio da uradimo film o mom Rock Art stvaralaštvu ali i drugim umjetničkim pravcima kojima težim“, ističe Šećerović.

Rock art umjetnost i nije tako prisutna u našoj regiji, a to je pravac, kako kaže umjetnik, u kojem se trebalo živjeti kako bi nastala ovakva djela. Po mišljenju kritičara, Milenko je uspio da sačuva dobre vibracije Rock scene i prenese ih publici i kroz likovni izražaj, a sada i kroz dokumentarni film.

Milenko Šećerović decenijama je prisutan na likovnoj sceni, a kako kaže, slika za dušu, a ne za profit, što pokazuje i pozamašan niz do sada naslikanih portreta. Učestvovao je na 16 grupnih i pet samostalnih izložbi kako u BiH tako i van njenih granica.

..

.

.

.

.

Foto: Pahuljko            

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.