x

Sainz nakon nesreće: ‘Teško je pronaći riječi’

Carlos Sainz nije mogao pronaći riječi nakon razočaravajućega ishoda VN Austrije u kojoj je odustao zbog kvara na motoru, njegovoga drugog kvara ove sezone, u trenutku dok se borio s Maxom Verstappenom za drugo mjesto, a šef momčadi Mattia Binotto uvjeren je da mogu riješiti probleme s pouzdanošću.

Sainz je skoro cijelu utrku proveo na trećem mjestu, ali nakon što je Ferrari produljio njegovu i Leclercovu drugu dionicu Ferrarijevi vozači imali su novije gume od Verstappena u završnici, donosi MAXf1.net.

Leclerc je to iskoristio i prestigao Verstappena u borbi za prvo mjesto, a kad se Sainz spremao učiniti isto, vozeći više od sekunde brže krugove, Ferrarijev motor otkazao je u oblaku dima i plamenu iz kojega je Sainz morao bježati nakon što je stao pokraj četvrtoga zavoja.

Sainzu je ovo četvrto odustajanje u 11 utrka ove sezone – u Australiji i Imoli odustao je nakon incidenata, a u Azerbajdžanu i Austriji zakazao je Ferrarijev F1-75 koji se dvaput pokvario i u Leclercovim rukama dok je bio vodeći u Španjolskoj i Azerbajdžanu.

“Danas je teško pronaći prave riječi jer je bilo jasno da bismo s lakoćom ostvarili dvostruku pobjedu,” rekao je Sainz.


“Imao sam dobru brzinu, posebno na hard gumama. Degradacija je bila vrlo visoka, ali dobro sam ju kontrolirao.”

“U posljednjoj dionici bolid je bio zaista dobar na stazi dok nismo imali problem zbog kojega smo morali odustati.”

“Današnji rezultat teško je prihvatiti jer je i momčad i mene stajao važnih bodova u oba prvenstva. S pozitivne strane, osjećam se sve bolje i bolje u bolidu, sve mi je ugodnije iz utrku u utrku i to me čini motiviranim.”

“Brzi smo i to je ono što je najvažnije. Čestitke Charlesu na pobjedi, nastavit ćemo pritiskati!”


Binotto je nastojao ostati pozitivan unatoč četvrtom kvaru u prvih 11 utrka.

“Naravno da smo razočarani zbog njega, ali siguran sam da će uzvratiti na idućim utrkama,” rekao je Binotto za Sainza.

“I dalje patimo od problema s pouzdanošću, znamo koji su i moramo dati sve od sebe da ih riješimo što je prije moguće.”

“Siguran sam da to možemo, ali nakon performansi poput današnjih želim čestitati cijeloj momčadi, ovdje na stazi i u Maranellu gdje su svi odjeli odradili tako sjajan posao tijekom zime.”


(Sportklub.hr)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.