x

Selektor smiruje strasti

Salah bi zbog Tokija mogao ući u sukob s Liverpoolom

Plasman Egipta na Olimpijske igre u Tokiju mogao bi, kako stvari stoje, stvoriti problem Jurgenu Kloppu i Liverpoolu.

Daleko najveća egipatska zvijezda krije se upravo na Anfieldu. U pitanju je, naravno, Muhamed Salah koji je nakon ostvarenog uspjeha čestitao svojim sunarodnjacima i izrazio želju da putuje s njima u Tokio, ali to se i nije pretjerano svidjelo ljudima u Liverpoolu.

Olimpijske igre se, naime, održavaju od 22. jula do 8. augusta naredne godine i slučaju da Salah na njima nastupi, ne samo da bi propustio pripreme, nego ga ne bi bilo ni na početku nove sezone u Premier ligi.

Britanski mediji pišu kako su na relaciji 'Salah - Liverpool' odnosi zategnuti, a cijelu situaciju u međuvremenu je pokušao smiriti selektor Shawky Gharib.

"Kao Egipćanin sam ponosan na sve ono što Salah čini s Liverpoolom. Nevjerovatan je igrač i čitava nacija je ponosna na njega. Ipak, svejedno, još je prerano govoriti o tome hoću li pozvati njega da ide s nama u Tokio. Razmislit ću o tome koji će mi igrači trebali i tek tada ću oglasiti", kaže Gharib.

Bivši fudbaler Stoke Cityja Ramdam Sobhi, koji danas igra u Egiptu, potvrdio je da su igrači na vezi sa Salahom.

"Salah me je jučer baš kontaktirao kako bi čestitao meni i ostalim igračima na sjajno odrađenom poslu. Hvala mu", kazao je Sobhi.

Ne treba napominjati koliko bi za Egipat značilo Salahovo prisustvo u Tokiju, ali imajući u vidu i stav kakav imaju u Liverpoolu, ne bi bilo iznenađujuće da uslijed pritiska stavi ispred klupske obaveze.


(Sport Sport)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.