x

Ne želi u penziju

Samo da zaigra na Mundijalu Bale je spreman na šokantan transfer

Gareth Bale je nakon 64 godine odveo Vels na Svjetsko prvenstvo i učinit će sve da zaigra na velikom takmičenju u Kataru.

"Teško da će se to desiti", kazao je Bale nakon pitanja da li će uskoro završiti karijeru poslije minimalne pobjede nad Ukrajinom i odlaska na Mundijal.

Bale je slobodan igrač i može razgovarati s bilo kojim klubom, ali je već dobio prvu odbijenicu. U svojim redovima ga ne želi Tottenham.

Pijetlovi su ga već jednom spašavali i to u sezoni 2020/21 kada je ovaj ofanzivac bio poprilično dobar sa postignutih 16 golova.


Posljednju sezonu u Realu su mu obilježile kontroverze kao ona kada je zbog povrede propustio El Clasico protiv Barcelone, da bi svega četiri dana kasnije bio spreman utakmicu Vels - Austrija.

Bale pod svaku cijenu želi igrati na Mundijalu u Kataru i zbog čega je spreman na šokantan transfer. O detaljima je pisao Telegraph.


Naime, iskusni Velšanin bi potpisao šestomjesečni ugovor sa Cardiff Cityjem iz Championshipa, a nakon završenog Mundijala i početka novog prijelaznog roka tražio bi neki drugi klub ili čak završio karijeru.

Kako bi održao formu i spreman dočekao Mundijal 32-godišnjak je spreman i na ogromno smanjenje plate što dovoljno govori o njegovoj želji da svoju zemlju predstavlja na najvećoj fudbalskoj smotri svijeta.


(Sport Sport)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.