x

Samo ova riječ pomoći će vam da prekinete ljubavnu svađu

Dovoljna je samo jedna ``čarobna`` riječ da se ublaži svađa među partnerima i uspostavi zajedničko rješenje, tvrdi stručnjak za žene Hal Runkel.

Ta riječ je uzvik ``ouch``, odnosno ``au``, ``auč`` ili ``jao``. Runkle tvrdi da se taj uzvik u brakovima uopće ne koristi koliko bi trebao. 

- Kad ste u konfliktu s partnerom, sigurno ćete upotrijebiti neku `insajdersku` informaciju koju imate kako biste ga povrijedili - kaže Runkle.

On kao primjer navodi: ``Ako znate da vam partner ili partnerica pokušava smršavjeti, velike su šanse da ćete reći nešto poput: `Naravno da nisi izveo/izvela psa u šetnju, bio/bila si prezauzet/a prejedanjem!```

Upravo tu nastupa ``auč``.

Runkel tvrdi da je to najbolji izraz da pokažete drugoj osobi da vas je povrijedila.

- Auč! To je boljelo. Ne znam jesi li me namjerno htio/htjela povrijediti, ali to je ono što si učinio/učinila - pravi je odgovor u toj situaciji, kaže Runkle.

Partner će vam na to vjerovatno odgovoriti odbrambenim stavom poput: ``Povrijedio/la si i ti mene``, što vam daje mogućnost da priznate da ste oboje rekli neke stvari koje niste trebali te da privedete konflikt kraju.

Način je to na koji partneru možete pokazati svoju ranjivost i tako mu pokazati koliko ste zapravo opušteni, sigurni i predani tom odnosu - toliko da ste spremni pokazati i svoju najosjetljiviju stranu, piše Business Insider.

 

Izvor: Avaz.ba

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.