x

Lakersi sanjaju o Dream Teamu

Samo zamislite taj tim: LeBron James, Paul George i Luka Dončić

I dok drugi timovi u NBA ligi igraju doigravanje i pokušavaju doći do prstena, Los Angeles Lakersi planiraju da dovedu nekoliko zvijezda ovog ljeta.

Jedna od najuspješnijih franšiza u povijesti razmišlja o ljetnim danima, želja je da se dovedu dvije NBA zvijezde i da se klub vrati na staze stare slave. Lakersi imaju trenutno raznih igrača, iskusnih i talentovanih, ali bez prave zvijezde, uz dužno poštovanje Brooku Lopezu.


Kako javlja novinar ESPN-a Adrian Wojnarowski, LeBron James i Paul George bi mogli da kao slobodni agenti dođu u Los Angeles.


"Plan Lakersa se nije promijenio, oni žele da dovedu LeBrona Jamesa i Paula Georgea. Žele prsten, a ako dovedu njih dvojicu, onda imaju pravo da sanjaju o bilo čemu", poručio je Wojnarowski.


James igra sezonu života u 34. godini i vodi Cavse prema novom finalu, možda i tituli, dok George s Russellom Westbrookom i Carmelom Anthoynjem u Oklahomi pokušava također da napravi nešto više.

Spominje se i mogućnost dolaska Kawhija Leonarda, koji zbog povrede trenutno ne igra u mečevima play-offa Spurs - Warriors, a po svemu sudeći odlazi iz San Antonija na kaju sezone. Uz to, menadžer Lakersa je u OAKA dvorani u Atini gledao Panathinaikos i Real Madrid, a navodno je talentovani Luka Dončić bio razlog njegove posjete Grčkoj. Luka će biti na NBA Draftu, a u Staples Centru smišljaju plan kako dobiti prava na dragulja evropske košarke.


Lakersi imaju dovoljno prostora za pregovaranje i potpisivanje velikih ugovora jer završavaju ugovori Brooku Lopezu i Kentavious Caldwell-Popeu, te Channingu Fryeu i Isaiahu Thomasu. Radi se u velikim ciframa koji će Lakersi biti oslobođeni. Ukupno, na njihove ugovore Lakersi su davali oko 60 miliona godišnje.


(Sport Sport)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.