x

Sarajevo dobilo dvadeset novih Nextbike bicikala

Nextbike sistem gradskih bicikala, koji u Sarajevu postoji već četiri godine, proširen je sa dvadeset novih bicikala. U pitanju je najnovija generacija Nextbike modela sa ugrađenim GPS  sistemom za praćenje i integrisanim lokotom za zaključavanje, koji će korisnicima omogućiti još jednostavniju upotrebu. Ova nabavka je podržana kroz inicijativu „Smart Sarajevo“ koju implementira UNDP u partnerstvu sa Gradom Sarajevo, Općinom Stari Grad i Kantonom Sarajevo. Građanima Sarajeva sada je na raspolaganju ukupno 110 bicikala raspoređenih na 14 lokacija.

Dvadeset novih bicikala simbolično je pušteno u rad 20. maja 2020. godine, a svi Nextbike korisnici će tog dana imati mogućnost besplatnog korištenja Nextbike sistema. 

„Veliki broj građana Sarajeva koristi Nextbike, naročito u doba pandemije korona virusa kada se bicikl preporučuje kao najmanje rizično prevozno sredstvo. Smatramo da će dvadeset novih bicikala obradovati građane i podstaknuti ih da još više koriste Nextbike, ali svakako pomoći i nama da odgovorimo na veliku potražnju koju imamo od prvog dana, a posebno u posljednjem periodu“ kazao je Ahmed Ćerimović iz Nextbike BiH. 

Također, iz Nextbike-a podsjećaju da građani trebaju voziti odgovorno i poštivati preporuke nadležnih institucija (korištenje zaštitne opreme i održavanje propisane distance). 

Inače, projekat „Smart Sarajevo“ ima za cilj da udruženim snagama privatnog i javnog sektora kao i organizacija civilnog društva stvori pametnije, zdravije i ugodnije Sarajevo za život svih njegovih građana.

KOMENTARI
1

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.


Plaćam više od 80 $ / h radeći od kuće s dvoje djece u kući. Nikada nisam mislio da ću to moći uraditi Ali sestra moje najbolje prijateljice zarađuje preko 9185 dolara mjesečno radeći to i uvjerila me da pokušam. Potencijal s tim je beskrajan. Evo šta sam radio, ................................ cutt.ly/syvK0vy