x

Sarajevo: Požar u kojem je preminula jedna osoba najvjerovatnije podmetnut!

Požar koji je u nedjelju rano ujutro zahvatio automobile u podzemnoj garaži zgrade u sarajevskom naselju Stup i prilikom kojeg je preminuo jedan muškarac, najvjerovatnije je podmetnut, saopćila je sarajevska policija.


Naime, prema preliminarnom izvještaju sudskog vještaka PPZ-a, do požara je došlo paljenjem motornog vozila Hummer, uz pomoć zapaljive tečnosti i upotrebom otvorenog plamena.

Počinitelj je za sada nepoznat, a policija za njim intenzivno traga, uključujući i pregledavanje nadzornih kamera s pojedinih benzinskih pumpi u Sarajevu.

U požaru je preminuo K. S., rođen 1976. godine, a šteta je nastala na spomenutom Hummeru u vlasništvu A. H. iz Sarajeva i na automobilu Volvo u vlasništvu A. K. iz Sarajeva.



"Usljed požara navedena vozila su u potpunosti izgorjela i došlo je do oštećenja električnih instalacija, vodoinstalacija, zidova haustora zgrade, podzemnih garaža, kao i većeg broja parkiranih vozila, čime je nastupila veća materijalna šteta", saopćeno je iz Ministarstva unutrašnjih poslova.

Također, više osoba je zatražilo ljekarsku pomoć koja im je ukazana na mjestu događaja, dok je pet osoba prevezeno u UKC Sarajevo te su četiri otpušene iz bolnice, dok je jedna zadržana na opservaciji i nije životno ugrožena.


Uviđaj na mjestu događaja su obavili tužilac Kantonalnog tužilaštva u Sarajevu koji je rukovodio uviđajnim radnjama, policijski službenici Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo, ovlašteni sudski vještaci protivpožarne zaštite, mašinske, građevinske i elektroenergetske struke.

Policijski službenici Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo nastavljaju rad na rasvjetljavanju i dokumentovanju teškog krivičnog djela protiv opće sigurnosti ljudi i imovine.

.

.

.

.

.

Izvor: Klix/
Foto: Ekskluziva.ba

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.