x

WHITE GA ŽELI NAZAD

Senzacija: Povratak Brocka Lesnara u UFC?!

Bivši UFC šampion u teškoj kategoriji Brock Lesnar na putu je da se poslije skoro dvije godine vrati u oktagon. U julu 2016. savladao je Marka Hunta, ali mu je zbog pozitivnog doping testa pobjeda oduzeta. Predsjednik UFC Dana White sada želi ponovo vidjeti Lesnara u oktagonu.

Lesnara je poslije UFC 200 suspendovala Američka antidoping agencija (USADA), a pobjeda protiv Hunta preinačena je u „nije održano“, pa se američki teškaš ubrzo prebacio u WWE i okušao sreću među kečerima. Ugovor mu uskoro ističe, a White želi da ga ponovo vidi u oktagonu.

„Volio bih da se vrati, kad je Lesnar bio šampion bilo je zabavno, znao je da privuče publiku“, objašnjava White razloge zašto želi novi ugovor sa bivšim šampionom.

Amerikanac bi svakako bio veliki mamac za publiku, u svoje vrijeme prodavao je najviše prava za prenose, a u nedostatku velikih zvijezda potreban je neko da vrati sjaj u UFC.

Inače, Lesnaru još uvijek nije istekla suspenzija, ali je, ukoliko mu USADA vrati licencu, povratak u UFC prilično siguran.


(Sport.ba)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.