x

SOFISTICIRANO MJESTO

Sidžes luksuzna destinacija vrijedna posjete

Šetalište pored plaže u Sidžesu ispunjeno je luksuznim zgradama, svim vrstama prodavnica i butika i savršeno je mjesto da se prepustite šopingu.

Sunčani španski primorski grad Sidžes, koji se nalazi na 30 minuta od Barselone je elegantno i sofisticirano mjesto na plaži koje tokom godina sve više posjećuju bogati i slavni.

Okružen vinogradima i nacionalnim parkovima, često ga nazivaju „španskim Sen Tropeom“ zbog svoje vrhunske kulture, jahti i jedrenja, dok je također dom mnoštva luksuznih prodavnica, butika i luksuznih hotela i restorana. Sidžes je savršeno mjesto za one koji žele da odvoje malo vremena da uživaju u odmoru i opuštanju u ovom katalonskom djelu raja.


Sidžes se izdvaja po nevjerovatnom boemskom šarmu i posjeduje čak 19 prelijepih plaža. Sve gradske plaže nose plavu zastavicu, što znači visok kvalitet usluge i da voda zadovoljava visoke standarde kvaliteta i pogodna je za sigurno kupanje. Plaže ovog lokaliteta su čiste i nalaze se nedaleko od grada, nudeći ponešto za svačiji ukus. Na samoj obali plaža nalaze se brojni restorani i šik koktel barovi gdje se možete osvježiti nakon dugog dana na suncu.

Sidžes je postao sinonim za ekskluzivnost i privlači imućne posjetioce iz cijelog svijeta tokom ljetnih mjeseci.


Šetalište pored plaže u Sidžesu ispunjeno je luksuznim zgradama, svim vrstama prodavnica i butika i savršeno je mjesto da se prepustite šopingu. Ovdje ćete naći sve, od umjetničkih galerija do šik luksuznih butika.

Dok ste ovdje, prošetajte ulicama starog grada Sidžesa i izgubite se u njegovom jedinstvenom lavirintu. Pauza za osvježenje na jednom od njegovih sjenovitih trgova je obavezna i savršen izgovor za podnevni koktel. To je također zanimljivo mjesto za posjetu noću, kada ulice ožive od ljudi i atmosfera je predivna.


(Avaz)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.