x

ROĐENA POD RUŠEVINAMA

Sirijska djevojčica konačno je usvojena, dobila je i novo ime!

Beba koja je rođena pod ruševinama nakon zemljotresa u Siriji, malena Aja, izašla je iz bolnice i stigla u novi dom.

Nju je usvojila porodica tetke. Njoj su doktori dan nakon što je spašena dali ime Aja, što na arapskom više značenja, između ostalih "čudo" i "dar".

Po dolasku u novi dom, dobila je novo ime - Afra, u spomen na njenu pokojnu majku koja je preminula u zemljotresu zajedno sa suprugom i četvero djece, piše AP.


Malena Aja, beba koja je rođena pod ruševinama nakon zemljotresa u Siriji izašla je iz bolnice i stigla u svoj novi dom, pošto ju je usvojila porodica tetke.

Priču o djevojčici prenijeli su svjetski mediji. Mnogi su je željeli usvojiti, ali su rođaci, uprkos teškim uslovima, odlučili da je najbolje da bude sa porodicom.


Afrin tetak Halil al-Savadi živi sa rođacima u Jinderisu, na sjeveru Sirije, jer je u zemljotresima i njegova kuća srušena. On i njegova žena imaju četiri kćerke i dva sina.

- Ona je sada moje dijete. Neću je razdvajati od svoje djece. Bit će mi draža od njih jer će biti uspomena na njenog oca, majku i braću - rekao je Al-Savadi za AP.


On je rekao da se nekoliko dana pošto se Afra rodila, njegova žena porodila i rodila kćerku.

Dok je bila u bolnici Afru je dojila žena direktora bolnice u Afrinu. Porodica i nadležni organi strahovali su da bi djevojčica mogla biti oteta iz bolnice naročito poslije upada naoružanih napadača.

Iz bolnice je saopšteno u ponedjeljak da je Afra predata tetki i tetku pošto je DNK test utvrdio da su u biološkom srodstvu.

,

.

.

Izvor: Avaz 

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.